KOLIKO NAS JOŠ NERADNIH DANA OČEKUJE DO KRAJA GODINE? Mnogi će se razočarati

Милица Шкорић
Milica Škorić

05. 05. 2024. u 09:13

NAKON prolećnog raspusta koji pada za vreme vaskršnjih praznika osnovci i srednjoškolci u Srbiji 7. maja se vraćaju u školske klupe.

КОЛИКО НАС ЈОШ НЕРАДНИХ ДАНА ОЧЕКУЈЕ ДО КРАЈА ГОДИНЕ? Многи ће се разочарати

Foto: Free Images Pixabay

Svi zaposelni građani treba da znaju da nakon ovih praznika do kraja tekuće godine imaju samo još jedan neradni dan!

Đaci su od 29. aprila na raspustu koji se završava u ponedeljak, 6. maja. Na nastavu se ponovo vraćaju 7. maja tako da su spojeno sa vikendima učenici imali pauzu od deset dana.

Učenici u Vojvodini već su bili na prolećnom raspustu od 28. marta do 3. aprila. Inače, u Srbiji važe dva školska kalendara. Za škole na teritoriji Vojvodine kalendar donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, dok za ostatak Srbije kalendar donosi Ministarstvo prosvete.

Što se tiče neradnih dana za zaposlene mnogi su spojili mini-odmor već od 1. maja i vraćaju se na posao 7. maja u utorak. Ove godine je neradni dan i 6. maj odnosno Vaskršnji ponedeljak i veliki praznik Đurđevdan.

Treba znati da nas nakon ovog dužeg predaha od posla i obaveza do kraja godine čeka samo još jedan neradni dan i to 11. novembar koji ove godine pada u ponedeljak i obeležava se Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Do tada većina zaposlenih će koristiti godišnji odmor tokom leta kada mnogi odlaze na letovanja ili razna putovanja kako u našoj zemlji tako i preko granice.

BONUS VIDEO: „HRISTOS VOSKRESE“ - Sa Kule Beograd upućena prelepa čestitka povodom Uskrsa

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNO UPOZORENJE RHMZ-A: Stiže olujno nevreme sa gradom i pljuskovima, evo gde se očekuju padavine