PODRŠKA ESNAFA: Oglasilo se Udruženje dramskih umetnika Srbije povodom zabrane ulaska ekipe predstave "Knjiga o Milutinu" na KiM

V.V.S.

16. 05. 2024. u 15:34

UDRUŽENjA dramskih umetnika Srbije (UDUS) oglasilo se saopštenjem u kome je izrazilo protest i duboku zabrinutost zbog zabrane ulaska na KiM kolegi Nenadu Jezdiću i predstavi "Knjiga o Milutinu" Zvezdara teatra.

ПОДРШКА ЕСНАФА: Огласило се Удружење драмских уметника Србије поводом забране уласка екипе представе Књига о Милутину на КиМ

foto:N.Skenderija

"Ovakav nasilnički čin bez presedana nad umetnošću i pravu našeg naroda na Kosovu i Metohiji samo je još jedan dokaz o zlonamernosti i bahatosti onih koji bi da sasvim i na svaki mogući način još više obesprave naš narod kome je već skoro svako pravo uskraćeno" - ističe se u saopštenju.

Udruženje je uputilo apel nadležnim institucijama i međunarodnoj javnosti da najoštrije osude ovakvo postupanje i stanu u odbranu barem elementarnih ljudskih prava, kada su već sva druga odavno oduzeta i poništena.

"Izražavamo i bojazan da takve namerne provokacije i pojačavanje i inače opasnih tenzija na Kosovu ne ostavljaju prostora za uzmak i dobru volju, već da prinuđuju na hitnu i oštru reakciju, kako domaće i tako i međunarodne javnosti - zaključuje se u pismu UDUS-a s potpisom njegovog predsednika Nebojše Dugalića.

Da podsetimo, Nenad Jezdić je trebalo da gostuje u Kosovskoj Mitrovici i leposaviću, ali je ekipa predstave zaustavljeni na Jarinju, uprkost činjenici da su imali svu neophodnu prateću dokumentaciju i specifikaciju opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!