REZANCI SA MAKOM: Jelo koje nas vraća u detinjstvo kada se pripremalo kao glavno jelo u kome smo svi uživali
Ukoliko niste imali priliku da probate čuvene rezance sa makom sada je pravo vreme.
Priprema je vrlo jednostavna, pa ukoliko nemate ideju šta da napravite ovih dana ovo je recept koji morate da probate.
Sastojci:
- 400g rezanaca ili makarona
- 150g mlevenog maka
- 3 kašike vrelog mleka
- 50 ml mleka
- 2 vanilin šećera
- 5-6 kašika ulja
- rendana kora jednog limuna
- voda da se skuvaju rezanci
- kašičica soli
Priprema:
Vodu posolite i stavite da proključa. Zatim dodajte rezance, promešajte da se ne zalepe za dno. Kada prokuvaju, skloniti sa šporeta i ostaviti poklopljeno da rezanci omekšaju oko 10-tak minuta. Procedite ih i isperite hladnom vodom, tako neće biti lepljivi.
Mak prelijte vrelim mlekom, dodajte ulje, šećer i vanilin šećer, koricu limuna.Sve dobro promešajte i sjedinite sa rezancima.
(Stvarukusa mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OTAC PREREZAO ĆERKICI (2) VRAT I OSTAVIO JE DA UMRE: Šokantni detalji ubistva devojčice, iz kuće se čuo vrisak
OTAC sa Floride uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju dvogodišnju ćerkicu.
01. 06. 2024. u 11:25
VAŽNA ODLUKA STUPA NA SNAGU 15. JUNA: Vozači električnih trotineta moći će da učestvuju u saobraćaju samo pod jednim uslovom
MUP Republike Srbije izdao je saopštenje u kome se navode obaveze vozača električnih trotineta, a od 15. juna moći će da učestvuju u saobraćaju samo pod uslovom da imaju odgovarajuću nalepnicu.
01. 06. 2024. u 10:30
"SLOMILO ME JE, POTPUNO" Smrt u domu Snežane Savić - glumica mesecima ćutala: "Mnogo mi je teško..."
DOM dramske umetnice početkom godine zavijen je u crno, a ona od tog trena ne može da dođe sebi.
30. 05. 2024. u 20:59
Komentari (0)