E, OVO STVARNO MORATE DA PROBATE: Pikantni kukuruzni hleb, zaista božanstvenog ukusa
OVAJ hleb je toliko ukusan da ćete ga smazati u rekordnom roku, a dodaci u njemu su sasvim dovoljni da ga jedete samostalno s jogurtom.
Potrebno:
* 2 jajeta
* 4 dl jogurta
* 60 g maslaca
* 300 g kukuruznog brašna
* 100 g pšeničnog brašna
* 1 prašak za pecivo
* 2 kašičice soli
* 2 ljute papričice
* 150 g crnog luka
* 200 g kukuruza šećerca
* 100 g parmezana
Priprema:
1. U većoj zdeli umutite jaja, pa umešajte jogurt i rastopljeni maslac. Dodajte brašno, prašak za pecivo i posolite.
2. Ljutim papričicama odstranite semenke i sitno ih naseckajte, a luk izrendajte i prodinstajte na malo masnoće. Sve to dodajte navedenim namirnicama zajedno s kukuruzom i narendanim parmezanom. Sve dobro promešajte da dobijete glatko testo, dobro ga izradite i stavite u namašćenu i brašnom posutu tepsiju.
3. Hleb pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta.
4. Nakon pečenja ga ostavite da prekriven krpom odstoji u tepsiji oko 10 minuta, a zatim ga izvadite i poslužite kad se ohladi.
(Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
NATO PRAVI VOJSKU NA KOSOVU: Zaharova zagrmela - Snabdevaju Prištinu oružjem, Srbi nisu dobili nijedno "izvinite"
NATO snabdeva Prištinu oružjem i pomaže joj da stvori sopstvenu „vojsku“, što nije dozvoljeno Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244, izjavila je na brifingu portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
13. 06. 2024. u 16:02
VELIKI RASKOL OKO UKRAJINE: Makron i Šolc prvi put odbili Vašington - "Možda smo glupi, ali nismo toliko"
DOŠLO je do velikog raskola između vlada SAD i Evrope oko plana za obezbeđivanje ogromnog kredita od 50 milijardi dolara za Ukrajinu uoči samita G7 u Italiji, piše briselski Politiko.
12. 06. 2024. u 20:30
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)