NAJMEKŠI HLEB SA MASLINAMA I PRAZILUKOM: Uz njega će svaki namaz i jelo biti mnogo ukusnije
NAPRAVITE najmekši hleb sa maslinama i prazilukom. Ako volite hleb sa belim lukom, obavezno morate da isprobate i ovaj recept.
![НАЈМЕКШИ ХЛЕБ СА МАСЛИНАМА И ПРАЗИЛУКОМ: Уз њега ће сваки намаз и јело бити много укусније НАЈМЕКШИ ХЛЕБ СА МАСЛИНАМА И ПРАЗИЛУКОМ: Уз њега ће сваки намаз и јело бити много укусније](/data/images/2023-12-25/437576_3254788_fmob.jpg)
Foto Shutterstock
Ništa lepše od mirisa domaćeg hleba koji se širi kućom. U mekano testo idu masline i mirođija. Dodaje se i praziluk, koji se prethodno dinsta. Vrlo lako se sprema, a svaki namaz i jelo je uz njega duplo ukusnije!
Potrebno:
* 1 + 3/4 šolje pšeničnog brašna
* 1/3 kašičice soli + 1/3 kašičice soli
* 200 ml mlake vode
* 250 g praziluka iseckanog
* šaka zelenih maslina
* šaka mirođije
* šaka izrendanog tvrdog sira
* malo maslinovog ulja
Recept za najmekši hleb sa prazilukom i maslinama:
Pomešajte pšenično brašno, suvi kvasac i so (1/3 kašičice), pa postepeno dodajte mlaku vodu. Zamesite testo za hleb, pa ostavite da nadođe oko 8-12 sati. Propržite iseckan praziluk na malo maslinovog ulja, dodajte 1/3 kašičice soli, prodinstajte, pa ostavite da se ohladi. U testo dodajte prodinstan praziluk, iseckane masline, mirođiju, izrendan tvrdi sir, pa premesite rukama testo sa dodacima. Premestite testo u pravougaoni pleh obložen pek papirom, pa pecite sa poklopcem hleb 35 minuta na 220°C. Potom sklonite poklopac i pecite oko 15-20 minuta hleb sa prazilukom i maslinama. Secite ohlađen hleb.
(StvarUkusa/Mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
![EPSKI SNIMAK BORBE RUSKOG VOJNIKA U UKRAJINI: Ranjen uništava dva drona i spasava živu glavu (VIDEO) EPSKI SNIMAK BORBE RUSKOG VOJNIKA U UKRAJINI: Ranjen uništava dva drona i spasava živu glavu (VIDEO)](/data/images/2024-06-13/496022_1_kf.jpg?time=1718297496)
EPSKI SNIMAK BORBE RUSKOG VOJNIKA U UKRAJINI: Ranjen uništava dva drona i spasava živu glavu (VIDEO)
NEVEROVATAN snimak stiže nam sa ratišta u Ukrajini gde je ranjeni ruski vojnik epskom borbom uspeo da spase živu glavu.
13. 06. 2024. u 18:49
![LJUBLJENJE SA DIKAPRIOM JE BILA NOĆNA MORA: Zvezda Titanika prvi put o kultnoj sceni (VIDEO) LJUBLJENJE SA DIKAPRIOM JE BILA NOĆNA MORA: Zvezda Titanika prvi put o kultnoj sceni (VIDEO)](/data/images/2024-06-13/496018_profimedia-0098189630_kf.jpg?time=1718296208)
LjUBLjENjE SA DIKAPRIOM JE BILA NOĆNA MORA: Zvezda "Titanika" prvi put o kultnoj sceni (VIDEO)
KEJT Vinslet se ne osvrće rado na svoj veliki poljubac sa Leonardom Dikapriom u „Titaniku”.
13. 06. 2024. u 18:26
![DAO OTKAZ U GRANDU: Radu sam izbacio, a Popović me pitao Šta glumiš? Jednom su me batinaši čekali... DAO OTKAZ U GRANDU: Radu sam izbacio, a Popović me pitao Šta glumiš? Jednom su me batinaši čekali...](/data/images/2024-06-11/495327_99129-rada-i-sale-ig_kf.jpg?time=1718117355)
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)