OD TRI VRSTE BRAŠNA, BIĆE SVEŽ I NEKOLIKO DANA: Hleb sa čia semenkama i lanom, kao izmišljen za savršeno jutro
ZDRAV i fenomenalnog ukusa, pravićete stalno.
Sastojci:
* 400 g integralnog brašna
* 100 g heljdinog brašna
* 2 kašike ulja
* 600 ml vode
* 1 kašika čia semena
* 2 kašike mlevenog lanenog semena
* po 2 kašike semenki suncokreta
* 1 kašika soli
Dodatno:
* 1 kašika sode bikarbone
Priprema:
U jednu posudu stavite integralno, speltino i heljdino brašno, dodajte so, čia semenke, semenke susama, ulje i 500 ml vode. Mesite smesu varjačom, treba da bude žitka.
Ispašće tečnija zbog želatinatosti čia semenki koje upijaju vodu. Ostavite smesu u frižideru par sati pa pomešajte sodu bikarbonu i sok od limuna.
Preručite smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Pospite susamom. Pecite najmanje 30 minuta u rerni zagrejanoj na 200 do 220 stepeni.
Hleb je pečen kada se bude odvajao od papira, izvadite ga iz rerne, sklonite papir i ostavite da se ohladi.
Secite ohlađen hleb i služite. 👌
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
EPSKI SNIMAK BORBE RUSKOG VOJNIKA U UKRAJINI: Ranjen uništava dva drona i spasava živu glavu (VIDEO)
NEVEROVATAN snimak stiže nam sa ratišta u Ukrajini gde je ranjeni ruski vojnik epskom borbom uspeo da spase živu glavu.
13. 06. 2024. u 18:49
PUTIN NAREDIO VOJSCI: Pritisnite "nuklearno dugme" (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je ponovo izvela taktičko raspoređivanje nuklearnog oružja i vežbu gađanja duž granice sa Ukrajinom, koja je uključivala prebacivanje lažnih nuklearnih bojevih glava do skladišta i aerodroma, gde su utovarene na bombardere.
13. 06. 2024. u 19:59
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)