SVEČANA PITA SA KUVANIM JAJIMA I ŠUNKOM: Toliko ukusna da joj sigurno nećete odoleti
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
![СВЕЧАНА ПИТА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА И ШУНКОМ: Толико укусна да јој сигурно нећете одолети СВЕЧАНА ПИТА СА КУВАНИМ ЈАЈИМА И ШУНКОМ: Толико укусна да јој сигурно нећете одолети](/data/images/2024-05-07/479848_shutterstock-1886357797_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 200 g brašna
- 90 g maslaca
- 70 ml vode
- 5 kuvanih jaja
- veza mladog luka
- 150 g šunke
- Za preliv:
- 2 sveža jajeta
- 200 g kisele pavlake
- 100 ml mleka
- parmezan
Priprema:
Sipajte luk i šunku preko testa, pa poređajte iseckana jaja. Sveža jaja umutite s pavlakom, mlekom i parmezanom, pa sve lepo prelijte. Zagrejte rernu na 180 stepeni oko 30 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
![KROMPIR PITA SA SLANINOM, LUKOM I JAJIMA: Bogata i izgledom i ukusom KROMPIR PITA SA SLANINOM, LUKOM I JAJIMA: Bogata i izgledom i ukusom](/data/images/2024-04-25/476489_shutterstock-1435072139_t.jpg?time=1714317876)
KROMPIR PITA SA SLANINOM, LUKOM I JAJIMA: Bogata i izgledom i ukusom
29. 04. 2024. u 07:00
![ROL PITA SA MESOM: Sočna i slasna, raspametiće sve koji je budu probali ROL PITA SA MESOM: Sočna i slasna, raspametiće sve koji je budu probali](/data/images/2024-04-23/475604_shutterstock-351620351_t.jpg?time=1714025348)
ROL PITA SA MESOM: Sočna i slasna, raspametiće sve koji je budu probali
25. 04. 2024. u 07:00
![EPSKI SNIMAK BORBE RUSKOG VOJNIKA U UKRAJINI: Ranjen uništava dva drona i spasava živu glavu (VIDEO) EPSKI SNIMAK BORBE RUSKOG VOJNIKA U UKRAJINI: Ranjen uništava dva drona i spasava živu glavu (VIDEO)](/data/images/2024-06-13/496022_1_kf.jpg?time=1718297496)
EPSKI SNIMAK BORBE RUSKOG VOJNIKA U UKRAJINI: Ranjen uništava dva drona i spasava živu glavu (VIDEO)
NEVEROVATAN snimak stiže nam sa ratišta u Ukrajini gde je ranjeni ruski vojnik epskom borbom uspeo da spase živu glavu.
13. 06. 2024. u 18:49
![LJUBLJENJE SA DIKAPRIOM JE BILA NOĆNA MORA: Zvezda Titanika prvi put o kultnoj sceni (VIDEO) LJUBLJENJE SA DIKAPRIOM JE BILA NOĆNA MORA: Zvezda Titanika prvi put o kultnoj sceni (VIDEO)](/data/images/2024-06-13/496018_profimedia-0098189630_kf.jpg?time=1718296208)
LjUBLjENjE SA DIKAPRIOM JE BILA NOĆNA MORA: Zvezda "Titanika" prvi put o kultnoj sceni (VIDEO)
KEJT Vinslet se ne osvrće rado na svoj veliki poljubac sa Leonardom Dikapriom u „Titaniku”.
13. 06. 2024. u 18:26
![DAO OTKAZ U GRANDU: Radu sam izbacio, a Popović me pitao Šta glumiš? Jednom su me batinaši čekali... DAO OTKAZ U GRANDU: Radu sam izbacio, a Popović me pitao Šta glumiš? Jednom su me batinaši čekali...](/data/images/2024-06-11/495327_99129-rada-i-sale-ig_kf.jpg?time=1718117355)
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)