PREDLOG ZA VASKRS Punjena jaja sa šunkom: Savršeno predjelo za prazničnuu trpezu

Novosti online

29. 04. 2024. u 15:00

Ako tražite nešto jedinstveno, ali jednostavno, za predstojeće praznike, onda ćete se obradovati receptu za punjena jaja sa šunkom.

ПРЕДЛОГ ЗА ВАСКРС Пуњена јаја са шунком: Савршено предјело за празничнуу трпезу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 100 g šunke
  • 1 paradajz
  • 150 g majoneza
  • 100 g pavlake
  • kašičica senfa
  • so

Priprema:

U jednu veću  šerpu stavite jaja da se kuvaju. Jaja treba da budu tvrdo kuvana, što znači da ih treba kuvati dodatnih 10-ak minuta nakon što voda proključa.

Za to vreme, iseckajte šunku na kockice i ubacite u činiju. Isto učinite sa paradajzom i ubacite u istu činiju.

Dodajte pavlaku, majonez, senf i posolite.

Sve sastojke iz činije sjedinite.

Kada jaja budu gotova, oljuštite ih i isecite napola po dužini.

Izvadite žumance, koje možete umešati u pripremljenu činiju sa ostalim sastojcima.

Kašikom punite praznine jaja i ređajte na tanjir.

Ostavite ih u frižideru na pola sata, da se ohlade pre posluživanja.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

OD BEOGRADA ZA SAMO DVA SATA: Odlične cene za prelepo letovalište - evo i gde se nalazi