SAVRŠENO JELO BEZ MESA! Taljatele sa blitvom i pečurkama
Lako se sprema
Potrebno:
* blitva (1 kg)
* beli luk (3 čena)
* maslinovo ulje (po potrebi)
* bosiljak (po ukusu)
* biber (po ukusu)
* so (po ukusu)
* taljatele (300 g)
* neutralna pavlaka (200 ml)
* parmezan (po želji)
Priprema:
- Blitvu prelijte ključalom vodom, ostavite da odstoji dva-tri minuta, pa je procedite i sitno iseckajte. Pečurke kratko prodinstajte sa belim lukom, dodajte seckanu blitvu i pržite sve zajedno još pet minuta. Začinite, sipajte pavlaku, pa krčkajte dok se sos ne zgusne. Pred kraj dodajte kuvane taljatele, pa sve dobro sjedinite i pospite parmezanom.
(Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KROMPIR I MESO KAKO SU IH SPREMALE NAŠE BAKE: Tradicionalni turski ručak (VIDEO)
29. 11. 2023. u 15:05
EPSKI SNIMAK BORBE RUSKOG VOJNIKA U UKRAJINI: Ranjen uništava dva drona i spasava živu glavu (VIDEO)
NEVEROVATAN snimak stiže nam sa ratišta u Ukrajini gde je ranjeni ruski vojnik epskom borbom uspeo da spase živu glavu.
13. 06. 2024. u 18:49
POD ZEMLjOM NAĐENI ARTEFAKTI IZ PRVOG VEKA: Stručnjaci paraćinskog Zavičajnog muzeja započeli arheološka iskopavanja u naselju Gloždak
VEĆ nekoliko dana u naselju Gloždak u Paraćinu, na zahtev investitora koji tu gradi poslovni objekat, ovdašnji Zavičajni muzej obavlja arheološka iskopavanja.
14. 06. 2024. u 07:00
DAO OTKAZ U "GRANDU": Radu sam izbacio, a Popović me pitao "Šta glumiš?" Jednom su me batinaši čekali...
GORAN Čomor omiljen je među publikom pa i poznat po svom oštrom jeziku, te se ne isplati stati mu na žulj.
11. 06. 2024. u 16:49
Komentari (0)