ODLIČNO I SITO JELO BEZ MESA: Rižoto sa spanaćem, fenomenalnog ukusa

Novosti online

08. 02. 2024. u 08:00

KAD imate spanaća, kombinujte ga s pirinčem, odličan su tandem za dobar ručak.

ОДЛИЧНО И СИТО ЈЕЛО БЕЗ МЕСА: Рижото са спанаћем, феноменалног укуса

Foto Shutterstock

Sastojci:

* 1/2 kg spanaća

* 4 čena belog luka

* 300 g pirinča

* 10 g maslaca

* 2-3 kašike ulja

* 2 pune kašike rendanog parmezana

* 2 kocke za supu od povrća

* so, biber

* po želji malo muskatnog oraščića

Priprema:

1. Očistite, operite i ocedite spanać, sitno ga iseckajte, pa pržite na ulju. Ako je zaleđen, brikete direktno stavite na ulje. Kad tečnost ispari, dodajte iseckani beli luk i pirinač, posolite, promešajte i kuvajte na laganoj vatri dodajući po potrebi supu koju ste prethodno skuvali od kocke.

2. Pred kraj kuvanja narendajte malo muskatnog oraščića, pobiberite i umešajte rendani parmezan.

3. Sklonite s vatre, dodajte komadić maslaca, promešajte i pustite da poklopljeno odstoji nekoliko minuta, pa poslužite. 👌

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku