AROMATIČNA RAPSODIJA SA MESOM, PODVARAK IZ RERNE: Greje dušu, a priprema je jednostavna

Novosti online

20. 02. 2024. u 10:21

SLASAN obrok koji će vas držati dugo sitim.

АРОМАТИЧНА РАПСОДИЈА СА МЕСОМ, ПОДВАРАК ИЗ РЕРНЕ: Греје душу, а припрема је једноставна

Foto Shutterstock

Potrebno:

* 1 veća glavica kiselog kupusa

* oko 500 g svinjskog mesa
* oko 300 g suvih rebara
* 1 veća glavica crnog luka
* 3-4 lista lovora
* 2 kašike svinjske masti
* po ukusu so
* mleveni biber
* 2 kašičice mlevene začinske paprike

Priprema:

Operite i iseckajte glavicu kupusa. Meso isecite na komade, a crni luk sitno iseckajte. U tepsiju stavite kašiku masti i polovinu iseckanog luka, pa po celoj tepsiji rasporedite seckan kupus. Preko kupusa stavite ostatak seckanog luka, lovorove listove, pospite mlevenom začinskom paprikom i biberom, a zatim poređajte po vrhu seckano meso, rebra i ostatak masti. Prelijte čašom vode pa pokrijte folijom. Pecite podvarak najmanje 1 sat, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Zatim skinite foliju i pecite još bar 30 minuta. Po potrebi dolijte još malo vode.

Bon appetit!

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku