STOP ZA KONCESIJE: Ugljevičani čuvaju pradedovsko blago

V.Mitrić

30. 04. 2024. u 16:34

Odbornici Skupštine opštine Ugljevik na današnjoj tematskoj sednici jednoglasno su doneli zaključke kojima se traži od nadležnih institucija da se obezbedi nesmetan rad Rudnika i termoelektrane /RiTE/“Ugljevik” do 2050 godine i dalje, rekao je predsednik lokalnog parlamenta Zoran Lazić.

СТОП ЗА КОНЦЕСИЈЕ: Угљевичани чувају прадедовско благо

foto v mitrić

-Zahtevamo od uprave preduzeća RiTE “Ugljevik”, Elektroprivrede Republike Srpske i Vlade Republike Srpske da se koncesiono polje “Ugljevik Istok 2” u celosti dodeli rudniku “Ugljevik”- rekao je Lazić nakon tematske sednice na kojoj je razmatrano aktuelna dešavanja oko dodele koncesije i utvrđivanja eksplatacionog polja „Ugljevik Istok 2“ te budućeg rada RiTE„Ugljevik“.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić rekao istakao je da je RiTE “Ugljevik” najznačanije preduzeće za ovu podmajevičku opštinu i celokupnu regiju, te da ona mnogo znači za celokupan razvoj ovog dijela Republike Srpske.

-I praktično smo danas podržali ono što mislimo i zašta se zalažemo od kako je nastao ovaj problem za naš grad i kraj i RiTE "Ugljevik"-rekao je Perić.

Sugrađanima koji rade na RITE "Ugljevik" Perić je poručio da znaju da je on čvrsto uz njih te da podržava njihove zahteve. Perić je izrazio zadovoljstvo jer su danas svi skupštinski akteri pokazali jedinstvo koje je pokazano i 2013. godine gde je rečeno da je interes svih da RiTE “Ugljevik” radi najmanje do 2050 godine te da se kompletno rudno blago na ovom području bude narodno.

-Koncesija “Istok 2” treba da se vrati našem narodu i preduzeću RiTE “Ugljevik” da količine uglja ostanu za naše buduće generacije. Odbornici su bili jednoglasni i u zaključku da Skupština opštine Ugljevik ostaje saglasna sa mišljenjem koje je dato na sednici još 2013. godine kojim se odbija koncesija data toj privatnoj firmi-pojasnio je Perić.

Tematskoj sednici prisustvovali su pored načelnika Ugljevika Vasilija Perića, rukovodstvo Rudnika i termoelektrane /RiTE/“Ugljevik” kao i predstavnici Sindikalne organizacije RiTE “Ugljevik”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima