KAD SU RUSKI NAVIJAČI VIDELI ŠTA SE DESILO NA KOSMETU... Evo kakva reakcija je usledila u Moskvi (FOTO)

Novosti online

28. 09. 2023. u 12:32

Posle tragičnih događaja u južnoj srpskoj pokrajini, a trojica Srba ubijena su na Kosovu i Metohiji ovog vikenda, ne samo da je u našoj zemlji proglašen Dan žalosti, već je u sredu reakcije bilo i u drugim državama.

КАД СУ РУСКИ НАВИЈАЧИ ВИДЕЛИ ШТА СЕ ДЕСИЛО НА КОСМЕТУ... Ево каква реакција је уследила у Москви (ФОТО)

foto:AP

"Novosti" su vam već javile o tome kako su reagovali navijači atinskog Olimpijakosa na ova dešavanja, ali oni nisu bili jedini koji su se tim povodom oglasili.

Bilo je reakcija i u Crnoj Gori, a i u - prestonici Ruske Federacije.

Rusija godinama podržava teritorijalnu celovitost Srbije, a da to nije samo stav političkog vrha, pokazuju redovno i tamošnje navijačke grupe. Ovoga puta su u centru pažnje bile pristalice Spartaka iz Moskve, inače Zvezdinog "bratskog kluba".

Oni su u glavnom gradu Rusije razvili veliki transparent na kome je bilo ispisano ime ubijenog Stefana Nedeljkovića, inače navijača Crvene zvezde, i to u sklopu poruke "Slava Stefanu i svim srpskim palim herojima!".

Navijači moskovkosg Spartaka / Foto: FK Spartak Moskva

Podsetimo, u Beogradu se u sredu uveče kod Hrama Svetog Save okupilo dve-tri hiljade ljudi koji su palili sveće odajući počast tragično stradalim sunarodnicima sa KiM. Na platou ispred Hrama bile su postavljene fotografije stradalih.

Bile su prisutne i srpske navijačke grupe "delije", "grobari", "taurunum bojsi", "plava unija", koje su zajedno su odale poštu stradalima u Banjskoj kod Zvečana.

Vlada Republike Srbije proglasila je na vanrednoj sednici 27. septembar za Dan žalosti povodom tragičnih događaja na KiM u kojim su stradali S. N., I. M., B. M. 

I u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 26, 27. i 28. septembar proglašavaju se danima žalosti povodom pogibije naših sugrađana u tragičnom događaju u Banjskoj, u opštini Zvečan.

Inače, četiri osobe koje su privedene nakon incidenta u selu Banjska, gde je došlo do vatrenog obračuna sa takozvanom kosovskom policijom, puštene su na slobodu u sredu. Specijalno tužilaštvo u Prištini potvrdilo je da su ove osobe puštene u odsustvu dokaza koje je iznela policija.

Bonus video: KOSOVO JE SRBIJA! Navijači Olimpijakosa odali počast srpskim žrtvama na Kosmetu

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!