ŠLAGER U MANČESTERU: Siti i Real igraće još jedan nezaboravan meč u četvrtfinalu Lige šampiona

N. I.

16. 04. 2024. u 14:12

NEKADA ni 180 minuta fudbala nije dovoljno da se nagledate svega što je lepota ovog sporta. Real i Mančester siti su pre nedelju dana u Madridu odigrali "ludih" 90 minuta i još luđi remi (3:3) u prvoj epizodi četvrtfinala Lige šampiona. Ništa manje nije bilo uzbudljivo ni u Londonu gde su Arsenal i Bajern takođe remizirali (2:2).

ШЛАГЕР У МАНЧЕСТЕРУ: Сити и Реал играће још један незабораван меч у четвртфиналу Лиге шампиона

Tanjug/AP

U sredu uveče je prilika za novih 90 minuta revanša u Mančesteru i Minhenu, a kako stvari trenutno stoje, ne bi nas čudili ni podužeci, pa i kompletna sportska drama sa jedanaestercima.

Dueli Mančester sitija i Reala su već poprimili nadimak - epski, jer u poslednjih 12 godina, od trenutka kada su se prvi put sastali u Ligi šampiona, ova dva kluba ne mogu, a da ne počaste navijače dramatičnim raspletima. Motiv više za ekipe Karla Ančelotija i Pepa Gvardiole mogla bi da bude činjenica da su lideri u šampionatima Španije i Engleske. Kapljicu više tog motiva možda imaju u Sitiju, jer su direktni rivali za titulu u Premijer ligi, Liverpul i Arsenal, poraženi prošlog vikenda, pa su "građani" (ne)očekivano "katapultirani" na čelo tabele.

- Imamo ispred sebe revanš meč i to je ono što će da se dešava na terenu. Ali, na tribinama ćemo da imamo i naše navijače i oni će da nam budu ogromna podrška. Želimo da se plasiramo u polufinale i to je naš osnovni cilj. Iskren da budem, očekujem da će Real da nam da bar jedan gol, a zna se šta to znači posle remija u Madridu - kao da je već "nacrtao" događaje u večerašnjem revanšu Pep Gvardiola.

Njegov iskusniji kolega Karlo Ančeloti je bio nešto uzdržaniji.

- Bili smo veoma dobri u prvoj utakmic. Ukoliko ponovimo neke segmente igre iz meča u Madridu, verujem da možemo da prođemo u polufinale - diplomatski je raspoložen italijijanski stručnjak.

Nema sumnje da će više od pola sveta da osluškuje ili gleda šta se dešava u revanšu u Mančesteru. Ali, netreba zanemariti ni dešavanja na "Alijans areni" koja će večeras da bude krcata. Priliku da spase očajnui sezonu u Bundesligi i Kupu Nemačke, Bavarci imaju večeras. Ako Arsenal prođe u polufinale, biće to potpuni fijasko za slavni nemački klub. Ukoliko se, pak, desi da Bajern ode dalje, tinjaće nada da bi se moglo do finala na "Vembliju" i bar jednog pehara. I to kakvog...

- Moraćemo da odigramo još bolje nego u Londonu. Otišli smo odande sa remijem i jasno je da samo pobednik može u polufinale. Analizirali smo dobro celu prvu utakmicu, videli sve svoje greške i nadam se da ćemo uz pomoć navijača moći do trijumfa - kaže odlazeći trener Bajerna Tomas Tuhel.

Njegov kolega na drugoj klupi Mikel Arteta takođe gaji nade da sa "tobdžijam" može stepenik više.

- Imali smo prilično dobar start u prvoj utakmici. Nažalost, dominaciju na terenu nismo uspeli da pretvorimo i u pobedu i važan kapital pred revanš meč. Prepustili smo posed našem rivalu i to nas je skupo koštalo. Očekujem potpuno drugačiju utakmicu u Minhenu - kaže Arteta.

N.I.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!