PREVARA VEKA - LAŽNA VEST: Dinamo iz Bukurešta demantovao da je brat blizanac igrao umesto njihovog igrača

Z. Ćorović

14. 05. 2024. u 22:20

VELIKI skandal u rumunskom fudbalu i takozvana "prevara veka" je posledica lažne vesti. Dinamo iz Bukurešta oštro je demantovao optužbe na račun igrača ovog tima Edgara Le da je na nekoliko mečeva umesto njega igrao njegov brat blizanac Edelino.

ПРЕВАРА ВЕКА - ЛАЖНА ВЕСТ: Динамо из Букурешта демантовао да је брат близанац играо уместо њиховог играча

FOTO: Printskrin/Jutjub

- Radi se o lažnoj vesti koji su promovisali rumunski masovni mediji, a nakon toga preneli čak i međunarodni poput BBC, Marke i Rekorda. Reći da Dinamo Bukurešt sumnja da nije kupio Edgara Miguela Iea već njegovog brata blizanca Edelina Miguela Iea, laž je, kleveta i kancerogeni napad na klub - ističe se u Dinamovom saopštenju za javnost

Navodi se da je Dinamo doveo Edgara Miguela Iea preko ugledne firme priznate u Evropi.

- Govorimo o transparentnosti i o zakonitosti. Dobio je potvrdu o međunarodnom transferu koju je izdao Fudbalski savez Turske, a potvrdili ga Fudbalski savez Rumunije i FIFA, registrovala ga je Profesionalna fudbalska liga i dobio je potvrdu o registraciji od Glavnog inspektorata za useljeništvo.

Takođe, velikan iz Bukurešta je pokrenuo postupak za privođenje autora ove pogrešne inforimacije pred sud zbog ozbiljnog narušavanja imidža kluba.

Kao što se zna, Edgar je defanzivac i bio je velika nada portugalskog fudbala. Nastupšao je za sve juniorske selekcije "navigatora", ali je kao senior seniorskom fudbalu nastupao za Gvineju Bisao. Prošao je školu čuvenog Sportinga iz Lisabona.

Sa 18 godina potpisao je za Barselonu, ali je igrao u B timu da bi posle toga otišao u Viljareal. Nosio je dresove Lila, Nanta, Trabzona, Fejenorda i Bašakšehira da bi potom potpisao za Dinamo iz Bukurešta, za koji je odigrao pet utakmica.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

NA SAMO OKO 2 SATA LETA OD VAS: Nikad povoljnije letovanje na afričkom Mediteranu!