KOME SE "CRTA" SREĆAN KRAJ? Radnički na "Čika Dači" (16.55) dočekuje Vojvodinu u ključnom susretu za mesto u Evropi

Novosti online

16. 05. 2024. u 15:51

NIKADA ranije u istoriji Radnički iz Kragujevca nije igrao u evropskim takmičenjima. Današnjim susretom sa Vojvodinom (16.55), ta stavka bi mogla da bude precrtana u almanasima slavnog kluba iz Šumadije. Ukoliko četa Feđe Dudića izbori trijumf i revanšira se Novosađanima za poraz u polufinalu Kupa, staviće obe ruke na četvrto mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija i mirno će dočekati poslednju rundu u kojoj gostuju Partizanu u Humskoj

КОМЕ СЕ ЦРТА СРЕЋАН КРАЈ? Раднички на Чика Дачи (16.55) дочекује Војводину у кључном сусрету за место у Европи

Foto: FK Radnički 1923

Još jedna velika utakmica pred nama. Hvala Bogu što smo u situaciji da igramo velike, istorijske utakmice - kaže Dudić.

Ne oseća potrebu da posebno poziva navijače, uzda se u činjenicu da su i oni svesni da će Radnički danas na "Čika Dači" igrati najbitniju utakmicu u sezoni.

- Suludo je pozivati navijače. Ako ne mogu da prepoznaju ovaj trenutak, onda ne vidim razlog. Ali, znam da će doći i biti naš 12. igrač. Ono što ja mogu da obećam je da sigurno nećemo biti onako inferiorni kao u polufinalu Kupa. Biće sigurno dopadljiviji Radnički, koji će ginuti za svaku loptu, za svaki pedalj terena. Idemo na pobedu. Kad uzmem celu ovu godinu, mislim da smo zaslužili srećan kraj - dodaje stručnjak iz BiH.

FKV

ADUT Mihailo Ivanović

Sa druge strane, Vojvodina i u slučaju poraza ima priliku za popravni u finalu Kupa Srbije koje igra protiv Crvene zvezde u utorak na novovotvorenom stadionu u Loznici, ali ne žele Novosađani da polažu nade u trijumf nad šampionom.

- Ja verujem u ove momke i sve što smo radili do sada i mogu da budem pozitivan. Želimo da završimo kako treba, jer je to najvažnije, imamo još korak, dva do kraja. Mi smo veliki klub, imaćemo i navijače uz nas, što nam, takođe, znači i pobeda u ovakvoj utakmici na gostovanju može da bude ogromna. Pritisak moramo da podnesemo, jer smo u tako velikom klubu, a ovi momci su već pokazali karakter, jer su dobijali i vraćali se u velikim utakmicama i nemam dilemu da zaslužuju da se plasiraju u Evropu - ističe Božidar Bandović, trener Vojvodine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!