ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

18. 05. 2024. u 21:58

IZNENADIO je sve Filip Đuričić odlukom da se oprosti od dres reprezentacije Srbije.

ШОК: Фудбалер Србије се опростио од репрезентације

FOTO: Tanjug/AP

On je odlučio da stavi tačku kada je u pitanju igranje za nacionalnu selekciju i to baš ove subote kada je selektor Dragan Stojković Piksi objavio širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo.

Fudbaler Panatinaikosa se nije našao na njemu. Đuričić je za "orlove" debitovao 2012. godine, a na Instagramu se oprostio emotivnom porukom.

- Ovako... Moje putovanje je počelo još davne 2002. godine... Čast svoje zemlje branio sam kroz sve mlađe kategorije, a sa kapitenskom trakom na ruci predvodio svoje saigrače na svim velikim takmičenjima. 

- Dočekao sam i taj dan da zaigram u društvu najboljih srpskih fudbalera. Pamtim svoj debi kao da je juče bio, a prošlo je više od 12 godina. Sa svojim saigračima i prijateljima iz reprezentacije prošao sam mnogo toga. I dobrog i manje dobrog. 

- U reprezentaciji Srbije sam spoznao osećaj koji ne može da se meri ni sa čim drugim - osećaj ponosa dok nosiš sveti grb na dresu i braniš čast Srbije i svog naroda. Svetsko prvenstvo u Kataru kruna je moje karijere, a beskrajno sam ponosan što sam bio deo generacije koja je posle 24 godine našu Srbiju odvela na Evropsko prvenstvo. 

- Teško mi je, ali sam svestan da tako mora. Vreme je da se oprostim od reprezentacije Srbije, da joj kažem zbogom, ali samo na terenu. Želim da se zahvalim svim saigračima koji su, bar na trenutak, bili deo reprezentacije Srbije. Bila mi je čast što delim svlačionicu i teren sa vama. U dobru i zlu!

- Hvala i svim selektorima, ali i svim ljudima u i oko Fudbalskog saveza Srbije, onima koji su uglavnom van dometa reflektora, ali bez kojih niti jedan uspeh ne bi bio moguć.  Hvala tebi, srpski narode, hvala navijačima što ste bili uz nas. Dao sam sve što sam mogao na fudbalskom terenu. Nekad je sigurno moglo bolje, ali znaj, da sam uvek dao sve od sebe.

- Neka ti je srećno, a ja ostajem da te bodrim, glasno navijam i radujem se tvojim novim pobedama. Srbija! - napisao je Đuričić na Instagramu.

Đuričić je za reprezentaciju odigrao 44 utakmice i pet puta se upisao u strelce.

BONUS VIDEO: MUK U HUMSKOJ: Bivši igrač Zvezde u finišu meča srušio Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!