NBA LIGA OVO NE PAMTI! Nikola Jokić i Denver se crvene od stida

Novosti online

17. 05. 2024. u 05:41

PUČE bruka, i to kakva, šampion i MVP NBA lige su doživeli katastrofu kakva nije viđena u istoriji prekookeanske igre pod obručima. Minesota je pobedila Denver na svom parketu rezultatom 115:70 i izjednačili na 3-3 u seriji druge runde plej-ofa, pa ćemo putnika u finale Zapada saznati posle majstorice u Koloradu.

НБА ЛИГА ОВО НЕ ПАМТИ! Никола Јокић и Денвер се црвене од стида

FOTO: Tanjug/AP

Inače, pobeda sa razlikom od 45 poena je najubedljivija ikad viđena u plej-ofu nad aktuelnim šampionom, a druga najubedljivija kada je pobedničkom timu pretila eliminacija.

MVP NBA lige Nikola Jokić završio je meč sa 22 poena (9-19 iz igre), devet skokova, dve asistencije i tri izgubljene lopte. Jedino je još pristojan učinak ofanzivno imao Aron Gordon sa 12 poena, osam skokova i četiri asistencije, dok je Mari bio „antiheroj“ – 10 poena, ali uz šut iz igre 4-18 i dve izgubljene lopte.

Timbervulvse je predvodio Entoni Edvards sa 27 poena i po četiri skoka i asistencije.   Odličan je bio i Džejden Mekdenijels sa 21 poenom, četiri skoka, dve blokade i po asistencijom i ukradenom loptom. Istakli su se još i plejmejker Majkl Konli (13 poena, četiri skoka, pet asistencija), kao i centri Karl Entoni Tauns (10 poena, 13 skokova, pet asistencija); Naz Rid (10 poena, 111 skokova) i Rudi Gober (osam poena, 14 skokova).

Majstorica je na programu u noći između nedelje i ponedeljka, ali termin još nije poznat.

Što se tiče samog meča. Timbervulvsi su maltretirali rivala izuzetnim izdanjem u defanzivi – usredsredili su se na zaustavljanje srpskog centra Nikole Jokića i zato često „puštali“ i otvorene šuteve gostima. Na sreću Minesote, košarkaši Denvera su imali užasno šutersko veče, pa su se promašaji sa distance ređali kao na traci.

Minesota je došla do ogromnog vođstva još tokom prve deonice. Domaćin je već u drugom kvartalu došao do +24 i već tada prelomio utakmicu. U drugom poluvremenu je deficit Nagetsa dodatno narastao, a Meloun je i početkom četvrte deonice povukao startere iz igre.

Nije ni trostruki osvajač MVP nagrade baš blistao, ali tome je umnogome doprineo i način i kvalitet igre Minesote u odbrani. Jokić je jedini među Nagetsima imao iole karakterističan ofanzivni učinak – iako su na momente i trojica protivničkih igrača motrili na njega.

U prvom poluvremenu je Denver sa 42 posto uspešnosti šutirao za dva poena, a za tri je imao 4-21. Naročito se „istakao“ plejmejker Džamal Mari. Osim velikog broja promašaja, meč je obeležio i užasnom selekcijom šuta, što su Timbervulvsi prepoznali i još više se posvetili čuvanju Jokića i tako zakazali sedmi meč koji će odlučiti o putniku u finale Zapada.

BONUS VIDEO ODUŠEVLjENjE "DELIJA": Na derbi došlo prvo pojačanje Zvezde za novu sezonu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!