SRPSKI AMERIKANAC ODUŠEVIO SVE NA AUSTRALIJAN OPENU! Rekao sudiji "Da, želim da izgubim ovaj poen!" i to se i desilo! (VIDEO)

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

18. 01. 2024. u 12:00

NOVAK Đoković je bio glavna atrakcija na Australijan openu tokom ove srede. Ipak, treba pohvaliti i američkog tenisera Aleksandra Kovačevića zbog sjajnog gesta tokom meča sa Karenom Hačanovim.

СРПСКИ АМЕРИКАНАЦ ОДУШЕВИО СВЕ НА АУСТРАЛИЈАН ОПЕНУ! Рекао судији Да, желим да изгубим овај поен! и то се и десило! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Naime, u četvrtom gemu drugog seta Rus je poslao servis u polje rivala, protivnik je riternirao, a dete koje skuplja lopte je uhvatilo lopticu pre nego što je dotakla podlogu.

Sudija je odmah rekao da se poen ponavlja, Hačanov mu je prišao kako bi popričao sa njim, a onda je Kovačević dodelio poen 15. teniseru planete. Taj potez je pozdravila publika, ali i Rus.

Na kraju je Karen trijumfovao sa 6:4, 6:3, 4:6, 6:3 i u narednom kolu će igrati protiv Čeha Tomasa Mahača.

Kada i protiv koga igra Novak Đoković?

Podsetimo, posle velikih uzbuđenja u meču protiv Alekseja Popirina, Novak Đoković se vraća u dosad uobičajeni ritam u Melburnu:

Za razliku od činjenice da je posle prvog kola imao dva dana pauze, sada će imati samo jedan.

Srpski as će u petak igrati meč 3. runde, a iako se termin u ovom trenutku još uvek ne zna, poznato je ko će mu biti rival: u pitanju je 30. nosilac, Tomas Martin Ečeveri iz Argentine, koji je sa 3:0 "preslišao" Gaela Monfisa (po setovima je bilo tri puta po 6:4).

Đoković i Ečeveri su dosad igrali dvaput, i to u 2023. godini. Oba puta je Nole pobedio, u Rimu je na šljaci bilo 7:6 (5), 6:2 za Đokovića, a na mastersu u Parizu, igranom na betonu u "Bersiju", rezultat je glasio 6:3, 6:2 za najboljeg tenisera sveta.

Ečeveri ima 24 godine, 12 manje od Đokovića, visok je 196 centimetara, a u karijeri je zaradio 2,25 miliona dolara, iako još uvek nije osvojio nijednu ATP titulu.

Pratite i Noleta, i sve ostalo vezano za Australijan open, ali i tenis uopšte - na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

KAKO, MOLIM?! Da li je moguće da je Vilander ovo rekao o Novaku Đokoviću?