NESTVARNA TENISKA PRIČA: Šta se ovo desilo u Meksiku? "Beli sport" ima novog junaka!

Часлав Вуковић
Časlav Vuković

25. 02. 2024. u 21:53

ČESTO je tenis umeo da priredi neke neverovatne priče, upravo jedna takva dolazi iz Los Kabosa, a njeg glavni lik je Australijanac Džordan Tompson.

НЕСТВАРНА ТЕНИСКА ПРИЧА: Шта се ово десило у Мексику? Бели спорт има новог јунака!

Foto: EPA-EFE/Jorge Reyes

Trenutno 40. igrač planete je u finalu singla pobedio Kaspera Ruda i tako došao do prve titule u karijeri. Ali, to uopšte nije sve...

No, krenimo redom.

Trijumf nad Rudom se može, naravno, smatrati iznenađenjem posebno ako se zna da je 29-godišnjak iz Sidneja bio pred eliminacijom još u četvrtfinalu pošto je gubio od Aleksa Mikelsena sa 0:6, 1:4 i 15:40. Ipak, uspeo je da se izvuče iz te teške situacije i kasnije podigne pehar.

Ipak, tu nije kraj. Nakon osvajanja trofeja, napravio je kratku pauzu i potom izašao na teren u polufinalu dubla. On je zajedno za zamljakom Maksom Purselom bio bolji od Vilijama Blumberga i Kaspera Ruda sa 7:6(1), 6:3.

Priča tek potom dostiže vrhunac...

Opet je Džordan Tompson otišao na pauzu, pa se ubrzo vratio na teren i došao do nove titule, ali sada u konkurenciji parova. U finalu su pali Gonzalo Eskobar i Aleksandr Nedovjesov - 7:5, 7:6(2).

Tompson je tako oko tri sata ujutru po lokalnom vremenu napustio Meksiko, ali nema sumnje da će dugo pamtiti dan u kome je igrao triput, triput i pobedio, a osvojio dva ATP pehara.

Australijanac će od ponedeljka biti 32. na ATP listi što će mu ujedno biti najbolji plasman u karijeri.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu