RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon

Novosti online

30. 04. 2024. u 12:46

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Ali, imaju oni i te kako mnogo zajedničkih crta. Ljudskost bi mogla da se uvede na tu "zajedničku listu" nakon najnovije vesti o Špancu koja je i Rusiju zatekla.

РУСИЈА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Рафаел Надал је ово урадио у Шпанији и руски медији су због тога почели да крше закон

Foto: Printskrin

Podsetimo, pre dve sedmice Rafael Nadal je na hitno sazvanoj konferenciji za štampu obelodanio da se vraća tenisu posle 102 dana od njegovog poslednjeg takmičarskog meča.

Učinio je to u Barseloni, gde je uspeo da pobedi Kobolija, a potom je u dva seta izgubio od Aleksa de Minora.

"Preselio" se potom u Madrid, da bi tamo De Minoru servirao osvetu, a onda se pobrinuo i za nove ovacije u prestonici svoje domovine: Nadal je pobedio igrača koji je čak 421 mesto bolje plasiran od njega u ovom trenutku.

A dok se Rafa sprema za naredni megdan (Čeh Jirži Lehačka mu je rival u osmini finala), ruski mediji prenose neočekivanu vest:

Tokom Nadalovog boravka u Barseloni prošle nedelje, on je otišao do bolnice da poseti 16-godišnju rusku teniserku Alinu Kornjejevu, koja je tamo operisana.

- Ovih dana sam dobila mnogo divnih poruka i komentara. A jedno od iznenađenja bilo je što sam upoznala Rafaela Nadala u Barseloni. Zahvalna sam za svu ljubav i podršku - poručila je Ruskinja na Instagramu.

Instagram je, zbog rata u Ukrajini i stava koji njegova matična kompanija ("Meta") ima prema ruskim vlastima - proglašen u Rusiji za nepoželjni sajt/aplikaciju. Bilo koje objave sa Instagrama ili, recimo, Fejsbuka, koji ima istog vlasnika, moraju da budu samo prepričane, uz obavezno navođenje sledećih reči "Instagram/Fejsbuk - prepoznat kao deo ekstremističke organizacije, zabranjene na teritoriji Ruske Federacije".

Ipak, činjenica da je legendarni teniser posetio u bolnici jednu od najtalentovanijih ruskih igračica toliko je oduševila medije u Rusiji da su na ovu zakonsku obavezu "zaboravili" - pa radosno delili objavu Kornjejeve koja je i pred vama.

Alina Kornjejeva - biografija

Kornjejeva, rođena 23. juna 2007. u Moskvi, bila je najbolje rangirana juniorka na svetu, a u 2023. osvojila je dva juniorska grend slema, Australijan open i Rolan Garos. U finalu u Melburnu pobedila je tri meseca stariju sunarodnicu, Miru Andrejevu, koja je juče, 29. aprila, napunila 17 godina.

U finalu Otvorenog prvenstva Francuske Kornjejeva je savladala Lusijanu Perez Alkaron. Plasirala se Ruskinja i u finale juniorskih ženskih dublova na Rolan Garosu, pa i ne čudi što se u njenoj domovini sa radošću objavljuje vest da je tamošnju veliku nadu sporta - u bolnici posetio istinski velikan tenisa.

Ako vas Novak Đoković i Rafael Nadal zanimaju, sve najnovije i najvažnije vesti o njima, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom