KUPATILO ODAGNALO STREPNJU: Komšije u Sremskoj Mitrovici sprečile da se Novakovima oduzme dete, zbog loših uslova stanovanja

S. KOSTIĆ

15. 05. 2024. u 12:29

LEP poduhvat komšija iz jednog dela Bulevara Konstantiva Velikog u Sremskoj Mitrovici uliva nadu da još ima dobrih ljudi, koji su spremni da pritrče u pomoć i kada je najteže. Komšinica penzionerka Vera Budišin (67) došla je na ideju da se pomogne Maji Novakov (47), tako što je angažovala prijatelje i rođake koji su pomogli da se napravi kupatilo, da više žena ne strepi da li će joj radnici iz Centra za socijalni rad oduzeti devojčicu.

КУПАТИЛО ОДАГНАЛО СТРЕПЊУ: Комшије у Сремској Митровици спречиле да се Новаковима одузме дете, због лоших услова становања

Foto S.K.

Maja, koja živi u veoma lošim i teškim uslovima za život, ima osmoro dece, a nažalost samo trinaestogodišnja devojčica ostala je sa njom i to u trošnoj kući.

- Teško nam je bilo da gledamo kako se naša deca kupaju, a ona nema uslove. Zato smo se angažovali i od unutrašnje prostorije uzeli šest kvadrata kako bismo napravili kupatilo - priča nam Vera, koja je otišla u penziju kao medicinska sestra i sada uživa u penzionerskim danima sa unučićima.

Ova žena velikog srca, čim je ispričala svoju zamisao, odmah je naišla na pozitivne reakcije komšija, pa je jedan donirao pločice, drugi dao vodu iz svog stana, tako da je svako koliko je i kako mogao učestvovao.

Šporet na drva

KOMŠIJE imaju samo reči hvale za ovu ženu, kažu da ne beži od posla. Sada hoće da joj obezbede šporet na drva, jer kako kažu, brzo će doći zima.

- Maja, otkada je dobila vodu, ne gasi mašinu za veš - priča komšinica kroz smeh, ne krijući da je i ona srećna, a ne samo Maja. - Sada nam je ostalo da porodici Novakov sredimo unutrašnjost kuće. Treba uraditi novu struju, promeniti stare kablove, spustiti plafon, promeniti prozore... Maji ne trebaju hrana, garderoba, već bolji uslovi za život.

Malu prizemnu kući Maja je nasledila od babe, ali kako nema stalni posao, već privremeni, nije u mogućnosti da podigne kredit, zato i nema sredstva da je obnovi. Živi sa suprugom i sa ćerkom koja pohađa šesti razred.

- Radim na groblju, brišem spomenike i ploče, a suprug je zaposlen u komunalnom. Meni su obećavali posao zastalno, ali još ništa, mada ne biram. Zahvalana sam svima koji su mi pomogli, mnogo mi ovo znači - rekla je Maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!