PORTO SE OKLIZNUO PROTIV ESTORILA: Belgijanci priželjkuju čudo u "zmajevom gnezdu"

O. M.

07. 11. 2023. u 11:47

PORTO dočekuje Antverpen u četvrtom kolu grupe H Lige šampiona. Utakmica se igra od 21 čas na stadionu "Dragao" u Portu.

ПОРТО СЕ ОКЛИЗНУО ПРОТИВ ЕСТОРИЛА: Белгијанци прижељкују чудо у змајевом гнезду

Profimedia

"Zmajevi" nisu imali dobru uvertiru pred ovaj meč pošto su u poslednjoj utakmici portugalske Primeira lige izgubili sa 1:0 od Estorila na svom terenu. Taremi je u šestom minutu promašio penal za domaći tim i tada su kola krenula nizbrdo.

Iako je Porto dominirao, do kraja utakmice nisu uspeli da postignu gol, a u 75. minutu je, kako to kaže popularna floskula fudbalskih komentatora, "usledila kazna" u vidu vodećeg i kasnije će se ispostaviti pobedonosnog gola za goste kojima je to bio tek drugi trijumf na stadionu "Dragao".

U Ligi šampiona Porto igra mnogo ozbiljnije, što se vidi i po tabeli gde su drugi sa šest bodova iza neprikosnovene Barselone. Jedino je španski gigant pobedio Portuglace i to minimalnim rezultatom, dok su Šahtjor i Antverpen u prvom okršaju ovih rivala položili oružje pred jačim protivnikom.

Belgijanci ni na svom Bosuilu nisu uspeli da izvuku ništa više od počasnog pogotka u ubedljivom porazu od 4:1, pa je malo verovatno da će u "zmajevom gnezdu" ostvariti bolji rezultat.

Šampion Belgije je doživeo sva tri poraza do sada. Od Barselone je izgubio još ubedljivije nego od Porta (0:5), ali najviše ipak boli poraz 2:3 od Šahtjora, jer su Ukrajinci do pobede stigli posle preokreta. Jasno je da će upravo Antverpen i Šahtjor voditi bitku za treće mesto i plasman u nokaut fazu Lige Evrope, što ovaj poraz čini još težim i Belgijanci sada moraju negde da nadoknade te bodove, pitanje je samo gde, jer vaditi se protiv Barselone i Porta nije nimalo lako.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

POBEDA PRED EURO 2024! Apsolutno neverovatan meč Švedska - Srbija u poslednjem testu orlova pred Evropsko prvenstvo (VIDEO)

POBEDA PRED EURO 2024! Apsolutno neverovatan meč Švedska - Srbija u poslednjem testu "orlova" pred Evropsko prvenstvo (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije je u poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje u petak počinje u Nemačkoj, pobedila Švedsku u gostima. Konačan rezultat, 0:3, uopšte ne otkriva kakav je to, zapravo, bio meč. A bio je prilično nestvaran. Uostalom, najbolji igrač srpske goleade - bio je srpski goman, Predrag Rajković.

08. 06. 2024. u 19:55 >> 19:55

Komentari (0)

VELIKA TUGA: Preminuo mladi trener