"ZMAJEVI" FAVORITI U GRADSKOM DERBIJU: Boavista od petog kola ne zna za pobedu

O. M.

05. 01. 2024. u 10:24

U okviru 16. kola portugalske Primeira lige, u petak od 21 čas i 45 minuta na stadionu "Besa" igra se gradski derbi između Boaviste i Porta.

ЗМАЈЕВИ ФАВОРИТИ У ГРАДСКОМ ДЕРБИЈУ: Боависта од петог кола не зна за победу

Foto Profimedia

Boavista u ovaj meč ulazi nakon minimalnog poraza na gostovanju Žil Visenteu u pretzhodnoj rundi. Taj poraz potvrdio je krizu u kojoj su izabranici Horhea Kouta još od sredine septembra i petog kola.

Ako sada pogledate tabelu Primeira lige potpuno neverovatno deluje podatak da je Boavista posle petog kola bila prva sa 13 bodova, a među ekipama koje je pobedila bila je i šampion Benfika.

Od tada, "crno-beli panteri" osvojili su samo tri boda, bez pobede, u deset utakmica. Sada su na samo četiri boda od zone ispadanja, sa 16 bodova na trinaestom mestu.

S obzirom na to da su izgubili sedam od prethodnih osam mečeva u svim takmičenjima, a da je njihov gradski rival pobedio u 17 od poslednjih 18 međusobnih susreta, jasno je ko je favorit na današnjem meču.

Porto zauzima treću poziciju sa 34 osvojena boda, što je tri boda manje od lidera Sportinga i dva manje od drugoplasirane Benfike. Ekipa Serhija Konseisaa uspela je nedugo posle poraza u derbiju od Sportinga (0:2) da se vrati u pobednički ritam savladavši Leiksoeš sa 2:1 u Liga kupu, a potom i Čaves na svom terenu (1:0) u prošlom kolu, golom Žoaa Marija.

Da Porto igra dobro ove sezone govore i rezultati na evropskoj sceni, gde je kao drugoplasirani tim Grupe H bez većih problema prošao u nokaut fazu Lige šampiona, gde će za plasman u četvrtfinale odmeriti snage sa Arsenalom.

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,47)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

ROLAN GAROS U POTPUNOM ŠOKU: Uradili sve da Novak Đoković ispadne, pa im se obilo o glavu i sad ne znaju šta da rade!

Novak Đoković je na antologijski način prošao u četvrtfinale Rolan Garosa, ali je dan kasnije morao da se povuče sa tog grend slem turnira. Ispostavilo se da je razlog veoma ozbiljan, iako je na mogućnost da se nešto tako desi - upravo Nole i upozorovao organizatore. Sada on plaća skupu cenu, ali... i čelnici tog grend slema "čupaju kosu". Evo i zašto.

08. 06. 2024. u 17:30

Komentari (0)

KAKAV ODGOVOR! Pitali su Ruse da li će navijati za Srbiju na EURO 2024, evo šta su rekli