"ČEKIĆARI" I "PČELE" TRAŽE IZLAZ IZ KRIZE: Mali londonski derbi mogao bi da donese dosta golova

O. M.

26. 02. 2024. u 12:37

MALI londonski derbi između Vest hema i Brentforda zatvara 26. kolo engleske Premijer lige.

ЧЕКИЋАРИ И ПЧЕЛЕ ТРАЖЕ ИЗЛАЗ ИЗ КРИЗЕ: Мали лондонски дерби могао би да донесе доста голова

FOTO: Tanjug/AP

"Čekićari" ne mogu da se sastave u 2024. godini. Staru su završili neočekivanom pobedom nad Arsenalom od 2:0 na "Emirejtsu" i tu kao da su završili prvenstvo. Usledilo je osam utakmica bez pobede, uključujući i paklenu osvetu "tobdžija" koje su u pretprošlom kolu sa trostrukom kamatom vratile milo za drago izabranicima Dejvida Mojza - 0:6 na stadionu "London". 

Škotski stručnjak je preuzeo odgovornost za taj poraz, a uprava mu je ipak ukazala poverenje.

"Čekićari" nisu postigli gol na poslednje tri utakice, punih 300 minuta je proteklo otkada je Vord-Prauz sa bele tačke zatresao mrežu Bornmuta. Iz igre nisu bili precizni 371 minut, a opet je poslednji strelac bio Vord-Prauz izjednačujućim golom protiv Šefild junajteda u 79. minutu utakmice, poslednje koju "oštrice" nisu izgubile na "Bramal lejnu".

Pravo je čudo da i pored ovakvih rezultata Vest hem stoji relativno dobro na tabeli. Čak bi pobedom u ovom meču došli na osmu poziciju. 

Čekićare kroz deset dana očekuje prvi susret osmine finala Lige Evrope, a žreb je hteo da im protivnik bude Frajburg s kojim su već igrali u grupnoj fazi i oba puta pobedili.

Brentford je u poslednja tri dana vezao dva poraza od dve vodeće ekipe u Ligi, Liverpula i Mančester sitija. Sa "građanima" su se sastali u zaostaloj utakmici 18. kola, a od šampiona su izgubili i pre tri nedelje u utakmici 23. kola.

Od početka decembra doživeli su devet poraza u 11 utakmica i imaju samo dve pobede. Od početka decembra nijedan tim nije osvojio manje bodova od Brentforda u Premijer ligi.

"Pčele" su sada na 14. mestu sa 25 bodova, samo pet bodova iznad zone ispadanja.

Posle Totenhema, Liverpula i Mančester sitija, njihov težak raspored se nastavlja jer ih čekaju dueli protiv Vest Hema, Čelsija, Arsenala i Mančester junajteda u narednih nekoliko nedelja.

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,73)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)