BIRMANČEVIĆ NAPADA LIVERPUL: "Redsi" nastavljaju pohod na četvorostruku krunu

O. M.

07. 03. 2024. u 12:02 >> 12:02

LIVERPUL gostuje praškoj Sparti u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope. Meč se igra od 18 časova i 45 minuta na stadionu "Letna" u češkoj prestonici.

БИРМАНЧЕВИЋ НАПАДА ЛИВЕРПУЛ: Редси настављају поход на четвороструку круну

Foto: Profimedia

Sparta iz Praga igra jednu od najuspešnijh sezona u istoriji. Lideri su u češkoj 1. ligi sa 60 bodova i sedam kola pre kraja regularnog dela prvenstva imaju četiri boda više od večitog rivala Slavije.

Upravo su protiv Slavije igrali prethodnog vikenda, a utakmica na "Letni" je završena bez golova. Samo nekoliko dana pre toga Sparta je imala razloga za slavlje jer je večitog rivala izbacila u četvrtfinalu Kupa i to pobedom posle produžetaka na njihovom stadionu.

Sparta je pet utakmica bez poraza u svim takmičenjima. U poslednja četiri meseca imaju samo jedan poraz i to u prvoj utkamici baraža za osminu finala Lige Evrope. Izgubili su sa 3:2 od Galatasaraja u Istanbulu, ali su se u Pragu revanširali sa kamatom i pobedom od 4:1 izborili dvomeč sa Liverpulom.

Prethodno su u grupnoj fazi Lige Evrope osvojili drugo mesto iza Rendžersa, a još ranije  u plej-ofu za Ligu šampiona nesrećno su eliminisani od danskog šampiona Kopenhagena posle penala.

Revanš je igran na "Letni" i to je ove sezone jedini poraz kod kuće u svim takmičenjima, ako se eliminacija na penale uopšte računa kao poraz.

Srpski internacionalac Veljko Birmančević, koji je prethodno razdoblje proveo u Sparti kao pozajmljen igrač iz francuske Tuluze, pre nekoliko dana je potpisao "pravi" ugovor sa "crvenima", za šta ga je preporučilo devet asistencija (lider u "Fortuna" ligi) i sedam golova.

Liverpul je u subotu pobedio Notingem forest u poslednjim minutama utakmice i zadržao prvo mesto na tabeli Premijer lige. Produžili su pobednički niz na šest uzastopnih utakmica u svim takmičenjima, a ovo je bila treća uzastopna bez primljenog gola. U ovoj kalendarskoj godini izgubili su samo jednu utakmicu, pre mesec dana od Arsenala na "Emiratima".

Na igru i rezultate tima ne utiče mnogo ni veliki broj povređenih igrača jer je menadžer Jirgen Klop majstorski uklopio rezerviste i klupski podmladak koji mu je i doneo trijumf u finalu Liga kupa protiv Čelsija nedavno.

"Redsi" su u konkurenciji za četiri trofeja ove sezone. Liga kup su već osvojili, u prvenstvu su vodeći na tabeli sa odličnim izgledima da i na kraju prvi prođu kroz cilj, nalaze se u četvrtfinalu FA kupa, a prvi su favoriti i u Ligi Evrope.

Na putu do ovog podviga imaju četiri ključne utakmice u naredne dve nedelje: dve protiv Sparte, Mančester sitija u Premijer ligi i Mančester junajteda u FA kupu.

Sparta igra dobro kod kuće, a Liverpul je vezao dva poraza u grupnoj fazi Lige Evrope na gostovanjima, ali to su bile rezultatski nebitne utakmice za engleskog predstavnika.

Ove dve ekipe sastale su se pre desetak godina u šesnaestini finala Lige Evrope i tada je Liverpul izašao kao pobednik iz dvomeča (1:0 na "Enfildu", 0:0 na "Letni").

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)