OBRAČUN VELIKANA KOJI MOŽE ODLUČITI PITANJE ŠAMPIONA: ''Crno-beli'' su u znatno boljoj formi pred današnji derbi

V.M.

15. 05. 2024. u 07:45

DVA velikana grčkog fudbala ukrstiće koplja na ''Tumbi'' od 19 časova kada PAOK bude ugostio Panatinaikos.

ОБРАЧУН ВЕЛИКАНА КОЈИ МОЖЕ ОДЛУЧИТИ ПИТАЊЕ ШАМПИОНА: Црно-бели су у знатно бољој форми пред данашњи дерби

Foto: Profimedia

Kao što je bio slučaj i prethodnih sezona, borba za titulu u grčkom prvenstvu će se voditi do samog kraja, a među najbitnijim akterima iste nalaze se današnji rivali. 

Do kraja su ostala da se odigraju samo još dva kola i PAOK je trenutno drugi na tabeli sa bodom zaostatka u odnosu na vodeći AEK, dok svoju šansu vreba i Panatinaikos koji ima četiri poena manje od lidera.

Bitka je izgledala dosta jasnije do pre par kola, ali ''crno-beli'' su je trijumfima nad Olimpijakosom i AEK-om dodatno zakuvali, a najbitniji mečevi odigraće se danas jer će se takođe od 19 časova u Pireju sastati upravo Oli i AEK.

Zbog pomenutih trijumfa momentum je na strani PAOK-a koji će večeras imati i podršku svojih navijača, koja je često umela da bude presudna ove sezone, jer su kod kuće na 17 utakmica sakupili 41 bod.

Sa druge strane, Panatinaikos je zapao u krizu u najgorem mogućem trenutku i polako gubi korak za vodećima. Prvo je doživeo ubedljiv poraz od AEK-a (0:3), a zatim je kod kuće odigrao veoma loše i izgubio protiv Arisa (0:1).

Upravo zbog toga je pao na treće mesto, iako je često bio na prvom mestu, i deluje da nema snage da izgura ovu sezonu do kraja, pa će navijači verovatno još morati da sačekaju na prvu titulu od 2010. godine.

Ono što je izuzetno zanimljivo je da su se današnji rivali susretali čak pet puta ove sezone. Pored tri prvenstvena meča sukobili su se i u polufinalu Kupa Grčke, tako da tajni nema između ova dva velikana.

Na tim mečevima je dosta uspešniji bio PAOK koji je je ostvario tri pobede uz prolaz dalje u kupu, dok je Panatinaikos ostvario samo jedan trijumf, u prvom meču tog polufinala koji na kraju nije toliko značio jer su ''crno-beli'' nadoknadili zaostatak u revanšu i prošli dalje boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Takođe, posebnu pažnju večeras treba obratiti i na srpskog reprezentativca Andriju Živkovića koji je proteklog vikenda odigrao jedan od najboljih mečeva u sezoni. Postigao je gol i podelio asistenciju protiv Olimpijakosa (2:0), a kako je već pokazao ove sezone da ume da zatrese mrežu Panatinaikosa (dva puta), sigurno je da će se ''crno-beli'' posebno osloniti na jednog od najboljih fudbaler grčkog prvenstva.

PAOK je kvalitetniji tim od Panatinaikosa, to je pokazao na pomenutim međusobnim duelima i očekujemo da osvoji vredna tri boda pred punim tribinama ''Tumbe''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAJ NA ZEMLJI! U ovom mestu letuju turisti iz inostranstva, a sada je dostupno i Srbima