SEVILJA BEZ MOTIVA NA DANAŠNJEM DUELU: ''Žuta podmornica'' se grčevito bori za opstanak

V.M.

15. 05. 2024. u 08:00

FUDBALERI Sevilje će u 36. kolu španske La lige na ''Ramon Sančez Pishuanu'' ugostiti Kadiz kojem su preko potrebni bodovi u grčevitoj borbi za opstanak.

СЕВИЉА БЕЗ МОТИВА НА ДАНАШЊЕМ ДУЕЛУ: Жута подморница се грчевито бори за опстанак

Foto: Profimedia

Još jedna veoma razočaravajuća sezona je iza Sevilje koja je prošlu godinu završila u donjem delu tabele. Tada joj je spas bilo osvajanje Lige Evrope, ali ove su eliminisani iz grupne faze Lige šampiona, tako da nisu mogli da računaju na takmičenje u kojem tradiconalno igraju veoma dobro.

Domaćin je veći deo kampanje bio u donjem domu, čak je dug period bila i u zoni ispadanja, ali nakon dolaska Kike Sančez Floresa na klupu početkom 2024. godine izdigli su se ka sredini tabele.

Iskusni stručnjak je prodrmao ekipu koja je povremeno pokazivala da poseduje kvalitet da se bori za Evropu, ali konstantnost i slabe igre u prvom delu sezone su ih sprečile u tome i današnji susret dočekuju na 12. mestu i igraju bez ikakvih rezultatskih motiva u poslednjih nekoliko mečeva.

Da postoji određena ''opuštenost'' u redovima ''rohiblankosa'' videli smo proteklog vikenda kada su vodili sa 2:1 u samoj završnici meča protiv Viljareala kada je ''žuta podmornica'' u poslednjih 15 minuta preokrenula preko Moskera i Serlota (2:3).

Što se tiče gosta, on i te kako ima za šta da se bori u završnici prvenstva jer je nadomak ispadanja iz La lige. Prvi je tim ispod crte sa 29 osvojenih bodova, što je čak pet manje od Selte koja je u sigurnoj zoni i veoma je težak zadatak pred ''žutom podmornicom''.

Bitan trijumf Kadiz je ostvario proteklog vikenda kada je savladao Hetafe sa 1:0 na ''Mirandilji'' pogotkom Alkaraza u 35. minutu sa bele tačke.

Posle Sevilje, ostalo mu je da igra sa Las Palmasom i Almerijom, timovima koji nemaju za šta da se bore, tako da postoji dobra šansa da osvoji dosta bodova na tim mečevima, ali ako to i bude slučaj, njegova sudbina je u rukama Selte koja ima veliki plus u odnosu na njega.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Gudelja, Lamele, Romera i Olivera Toresa, dok će kod gosta meč propustiti Ernandez, Hose Mari, Kuame, Mere i San Emeterio.

Večerašnji rivali su u prvom delu sezone odigrali veoma zanimljiv meč, Kadiz je bolje otvorio susret i posle pola sata igre vodio sa 2:0, ali nije uspeo da sačuva prednost u nastavku igre i Sevilja je došla do boda golovima Okamposa, odnosno Rakitića, koji je tada još nosio dres ''rohiblankosa''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku