PSŽ U PADU FORME, ŠANSA ZA NICU: "Orlići" sa dve pobede do kraja prvenstva idu u Ligu šampiona

O. M.

15. 05. 2024. u 11:50

PSŽ je odbranio titulu šampiona u Francuskoj, a dobar deo sezone glavni konkurent bio mu je tim Nice, koji se posle nešto lošije završnice prvenstva sada bori za plasman u Ligu šampiona.

ПСЖ У ПАДУ ФОРМЕ, ШАНСА ЗА НИЦУ: Орлићи са две победе до краја првенства иду у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Poslednja utakmica 33. kola Šampionata na programu je od 21 čas na stadionu "Alijans rivijera".

Šansa Nice je u činjenici da je Pari Sen Žermen u lošoj formi, sa tri vezana poraza i remijem pre toga, dok su "orlići" vezali pet utakmica bez poraza.

Nica ima četiri boda manje od Lila i Bresta, ali u poslednjem kolu igra sa "mastifima", što znači da sudbinu ima u svojim rukama. Sa dve pobede odoše u Ligu šampiona, samo je pitanje da li direktno u grupnu fazu ili kao četvrtoplasirani u plej-of.

PSŽ je obezbedio šampionsku titulu i jasno je da je posle toga došlo do opuštanja. Pobedili su dve od poslednjih pet utakmica. Jednom su izgubili i dva puta remizirali. Ove sezone su imali samo dva poraza i to im je donelo prvu poziciju na tabeli.

Doživeli su drugi poraz ove sezone na svom terenu od Tuluza u prošlom kolu. Prvi gol je postigao Kilijan Mbape u osmom minutu, ali je radost domaćih navijača trajala samo četiri minuta. Tuluz je izjednačio posle samo pet minuta, a u drugom delu gosti su postigli još dva gola i stigli do neočekivane, ali zaslužene pobede.

Mbape se tako porazom oprostio od domaćih navijača koji su ga ispratili ovacijama, ali su njegovi saigrači izviždani zbog loše odigrane utakmice.

Izgubili su u dve utakmice od Dortmunda u polufinalu Lige šampiona i tako izgubili šansu za titulu prvaka Evrope. Pre toga su remizirali sa Avrom 3:3, pobedili u gostima Lorjan 4:1 i Lion 4:1. PSŽ je ove sezone postigao 77 golova, što je najviše od svih timova, a više od trećine golova postigao je Mbape, koji će najverovatnije sledeće sezone igrati za Real Madrid.

Nica je prošle sezone na Azurnoj obali izgubila sa 2:0 od Pari Sen Žermena, ali se osvetila ove sezone u Parizu pobedivši sa 3:2. Poslednji susret ovih ekipa ipak je završen trijumfom "svetaca". Bilo je to u četvrtfinalu Kupa kada je PSŽ pobedio sa 3:1.

PSŽ očekuje finale Kupa protiv Liona, pa je jasno da će im preostale dve utakmice u prvenstvu doći kao zagrevanje u borbi za domaću "duplu krunu" i tu je još jedna šansa za Nicu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILAN GUROVIĆ IZBAČEN IZ SRPSKE KOŠARKE! Epilog neviđenog skandala na juniorskom meču (VIDEO)

MILAN GUROVIĆ IZBAČEN IZ SRPSKE KOŠARKE! Epilog neviđenog skandala na juniorskom meču (VIDEO)

Nakon detaljne analize nemilog događaja koji se odigrao 16. maja po završetku juniorskog meča između Reala i Vizure, disciplinski organi Košarkaškog saveza Beograda (KSB) i Košarkaškog saveza Srbije (KSS) doneli su odluke o kaznama za učesnike incidenta. Glavni akter događaja bio je Milan Gurović, nekadašnji košarkaš, a komesar takmičenja mlađih kategorija u okviru KSB Marko Strika odmerio je kazne pojedincima i klubu domaćinu.

29. 05. 2024. u 12:11

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!