URADILI SMO VELIKI POSAO ZA NAŠU DRŽAVU U UN: Vučić - Pritisak na male zemlje sve uočljiviji i snažniji

Novosti online

24. 04. 2024. u 17:36

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti iz Njujorka. Predsednik je prethodno danas predstavio je pozicije Srbije u vezi Nacrta rezolucije „Međunarodni dan sećanja i obeležavanja genocida u Srebrenici“ državama članicama UN iz Azijsko-pacifičke grupe.

УРАДИЛИ СМО ВЕЛИКИ ПОСАО ЗА НАШУ ДРЖАВУ У УН: Вучић - Притисак на мале земље све уочљивији и снажнији

Foto: Printskrin

Vučić kaže da je na male zemlje pritisak sve uočljiviji i snažniji da glasaju za Rezoluciju o Srebrenici.

- Mi smo, ipak, mala zemlja i nije nam lako da se tome suprostavimo, ali mislim da smo veliki posao za našu zemlju uradili u UN, borili se za naš narod - kazao je on.

Dodao je da su mnogi govorili o potrebi da se razmotri dalje usaglašavanje stavova, da se radi na konsultacijama u budućnosti, ali to ne zavisi od njih ili nas već od podnosioca Rezolucije.

- Nakon jučerašnjih sastanaka sa predstavnicima zemalja Afričke i Južno-američke i karipske grupe u UN, danas sam države iz Azijsko-pacifičke grupe informisao o našoj borbi za istinu, pravo i pravdu i za očuvanje slobodarskog i ponosnog duha srpskog naroda. Upozorio sam na posledice i nepopravljivu štetu koju usvajanje rezolucije o Srebrenici može da ima po stabilnost i budućnost Zapadnog Balkana, poštovanje međunarodnog javnog prava, ali i po kredibilitet samih UN, kao garanta mira i pravnog poretka u svetu - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)