SRPSKA LISTA: Najoštrije osuđujemo bezumlje Kurtija da zabrani patrijarhu ulazak na Kosovo i Metohiju

D. Z.

13. 05. 2024. u 18:27

SRPSKA lista najoštrije osuđuje sramnu i nerazumnu odluku režima Aljbina Kurtija da zabrani patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju da dođe u svoj dom, u Pećku Patrijaršiju na Kosovu i Metohiju, kao i sedmorici vladika koji su bili sa njim, a koji su po viševekovnoj tradiciji trebali da započnu redovni Sabor Srpske pravoslavne crkve u svom sedištu.

СРПСКА ЛИСТА: Најоштрије осуђујемо безумље Куртија да забрани патријарху улазак на Косово и Метохију

foto Srpska lista

Ova odluka je još jedna u nizu sa ciljem progona i zabrane svega srpskog na Kosovu i Metohiji pred očima međunarodne zajednice koja je vrlo agilna i bučna kada treba braniti prava Albanaca. Danas ćute i ne progovaraju na ovo sramno anticivilizacijsko ponašanje Kurtija u 21. Veku –navodi se u saopštenju Srpske liste i dodaje da nakon što su zabranili Srbima na Kosovu i Metohiji lečenje, hranu, sportske i kulturne događaje, štampu, ćirilicu, dinar, sada je na red došla i zabrana da se čuju reči utehe i okrepljenja od patrijarha srpskog Porfirija koji je uvek u svojim besedama pozivao na mir, suživot, toleranciju i međusobno poštovanje.

- Postavlja se pitanje šta je sledeće što će Kurti uraditi protiv srpskog naroda pred očima zemalja Kvinte, Evropske unije, Euleksa, Unmika i Kfora, koji će prećutati i dozvoliti da se Srbi i dalje maltretiraju i ponižavaju- pitaju iz Srpske liste koja je reagovala povodom današnje zabrane tzv kosovskih vlasti na Merdaru srpskom patrijarhu i sedmorici vladika Srpske pravoslavne crkve da uđu na Kosovo i Metohiju..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)