SELJIMI I KRASNIĆI OSTAJU U ZATVORU: Sudije zaključile da se opasnost od novih krivičnih dela i ometanja postupka može umanjiti samo u pritvoru

S.S.R.

17. 05. 2024. u 13:38

NEKADAŠNjIM liderima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova Redžepu Seljimiju i Jakupu Krasnićiju, koji se pred Specijalizovanim većima u Hagu terete za ratne zločine na Kosovu i Metohiji, sud je još jednom produžio pritvo.

СЕЉИМИ И КРАСНИЋИ ОСТАЈУ У ЗАТВОРУ: Судије закључиле да се опасност од нових кривичних дела и ометања поступка може умањити само у притвору

FOTO: Arhiva novosti

 U slučaju obojice optuženih panel je zaključio da i dalje postoji opasnost da će ometati tok postupka ili izvršiti nova krivična dela nad licima koja se smatraju protivnicima tzv. OVK, uključujući svedoke koji su dali ili bi mogli da daju iskaz u ovom predmetu, odnosno treba da stupe pred Specijalizovana veća. Sudije su zaključile da se opasnost od ometanja postupka i od vršenja novih krivičnih dela može u dovoljnoj meri umanjiti isključivo u okviru sistema nadzora komunikacije kakav postoji u pritvorskom objektu Specijalizovanih veća. 

Seljimi i Krasnići, kao i Hašim Tači i Kadri Veselji u zatvoru su od hapšenja novembra 2020. godine. U više navrata su tražili da se brane sa slobode, ali im nije dozvoljeno. 

"Četvrorka" se tereti za ratne i zločine protiv čovečnosti, najmanje 102 ubistva, mučenja, protivpravna zatvaranja na KiM, ali i severu Albanije nad Srbima, Romima i "nelojalnim" Albancima. Suđenje im se nastavlja u utorak, 21. maja, a iskaze je do sada dalo preko 100 svedoka od kojih je ogromna većina potvrdila njihove zločine. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)