VULIN REAGOVAO NA KONAKOVIĆEVO PISMO: BiH niko ne razara kao oni koji tvrde da je brane

Novosti online

17. 05. 2024. u 19:09

POTPREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin reagovao na pismo koje je ministtar spoljnih poslova BiH Elmedin Konaković uputio evropskom komesaru za proširenje i susedstvo Oliveru Varheljiju u kome je evropskog komesara upitao od čega Vučić, Dodik i on brane Srbe, a njegovo saopštenje prenosimo u celosti

ВУЛИН РЕАГОВАО НА КОНАКОВИЋЕВО ПИСМО: БиХ нико не разара као они који тврде да је бране

Foto: Tanjug

- Konaković u svoje ime, a za tuđ račun, napada evropskog komesara Varheljija, jer misli da se ne zalaže dovoljno za Konakovićevu verziju Srebrenice, a posebno što smatra da Varhelji ne mrzi Vučića, a morao bi.

- Tako, ministar spoljnih poslova zemlje u kojoj samo tročlano predsedništvo vodi spoljnu politiku, pita od koga Vučić i Dodik brane Srbe. Ne pita to Konaković iz svoje glave, već sluša neke od Varheljijevih kolega koji ovako namiruju svoje račune, a da bi njima ostale čiste ruke, pronađu nekog prljavog za prljave poslove. Ali, kada Konaković, već pita, da mu ja odgovorim, Varhelji ne zna srpski na kome mu se Konaković obratio, pa mu je možda pismo nerazumljivo.

- Vučić, Dodik i svako kome je do istine, brane Srbe od laži da se u Srebrenici desio genocid, da su Srbi genocidan narod, a posebno da to treba da se piše u udžbenicima cele planete. Brane od lažova, koji govore da će laž o Srbima da pomiri narode u BiH, brane od onih koji bi da ukinu Republiku Srpsku kada je proglase za izvršitelja i posledicu genocida, brane Vučić i Dodik mir na Balkanu, pa i u BiH, jer se mir može sačuvati samo ako se Srbi poštuju, a ne ako se proglašavaju genocidnim narodom. BiH niko ne razara kao oni koji tvrde da je brane - poručio je potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića