NAGRADE NAJBOLJIM SPORTISTIMA: Uručena priznanja učenicima za ostvarene rezultate

J.D.

25. 01. 2022. u 15:47

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić i gradska sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević uručili su danas u Starom dvoru priznanja najboljim školama i pojedincima u školskim sportskim takmičenjima za 2020/21. godinu.

НАГРАДЕ НАЈБОЉИМ СПОРТИСТИМА: Уручена признања ученицима за остварене резултате

Beoinfo

Vesić je istakao značaj razvoja školskog sporta, te da je suština lokalne samouprave da pomaže školski i rekreativni sport.

– Na taj način stvaramo bazu za buduće šampione, ali i omogućavamo deci da se bave sportom. To je jako važno u današnje vreme, prevashodno zbog socijalizacije i fizičke aktivnosti – kazao je zamenik gradonačelnika.

On je za ovu godinu najavio organizaciju prvog prvenstva u školskom sportu po ugledu na organizacije pre više decenija.

– Biće iznajmljena hala, uz prisustvo navijača iz škola učesnica, kao i televizijski prenos. Organizacijom takvog prvenstva dajemo značaj školskom sportu, kakav i zaslužuje – najavio je Vesić.

Podsetio je da je Grad prošle godine pokrenuo projekat besplatnih škola sporta, koji sada pokriva sve beogradske opštine.

– Zajedno sa Fakultetom za fizičku kulturu okupili smo oko 70.000 dece od prvog do četvrtog razreda u osam sportova. Pokazali smo da nam je fizička aktivnost i bavljenje sportom kod dece prioritet. Takođe, omogućićemo svoj deci da se bave sportom, bez obzira na materijalni status. Naš stav je da bavljenje sportom ne sme da bude privilegija – rekao je Vesić.

Vesić je ukazao i na to da će Grad Beograd u školski sport ove godine uložiti više od 50 miliona dinara. Podsetio je da je samo pre osam godina taj iznos bio oko 20 miliona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a