PROLAZOM ISPOD TERAZIJA ZA 10 DANA: Pri kraju radovi na rekonstrukciji najfrekventnijeg podzemnog pešačkog hodnika u centru grada

S. V.

24. 05. 2022. u 06:47

REKONSTRUKCIJA podzemnog prolaza između Terazija i hotela "Balkan" biće završena naredne nedelje, a svi hodnici na Terazijama do kraja septembra. To je juče najavio predsednik GO Stari Grad Radoslav Marjanović i istakao da će tamo biti kamere zbog bezbednosti ljudi koji tu prolaze, koje će pratiti komunalna milicija.

ПРОЛАЗОМ ИСПОД ТЕРАЗИЈА ЗА 10 ДАНА: При крају радови на реконструкцији најфреквентнијег подземног пешачког ходника у центру града

Foto M. Anđela

Obnova jednog od najfrekventnijih prestoničkih prolaza za pešake počela je krajem januara. Prema Marjanovićevim rečima, ugrađeno je novo, pokretno stepenište, jednog od najboljih svetskih proizvođača, sređeni su zidovi obloženi granitom...

- Rasveta je poboljšana, a biće postavljen video-nadzor. Radovi se završavaju za 10 dana, odnosno krajem maja - kaže Marjanović. - Druga etapa koju planiramo je "Terazije - robna kuća", početak radova je u junu, a trebalo bi da bude završena sredinom avgusta.

Prema njegovim rečima, paralelno će se raditi i na stepenišnom izlazu kod Terazijske česme, koji nije preterano zahtevan. Na ovoj lokaciji, duž celog prolaza, biće zamenjen plafon, a majstori bi ovde trebalo da se zadrže do septembra.

- Sledeći prolaz je u Nušićevoj ulici, a zatim kod "Albanije" i Igumanove palate. Kako se ne bi stvarao pešački saobraćajni kolaps, radi se prolaz po prolaz - objašnjava predsednik opštine Stari grad.

U prethodnih godinu i po dana kompletno su rekonstruisana tri pothodnika, u Ulici Jurija Gagarina kod TC "Piramida", na Bulevaru Mihajla Pupina kod TC "Ušće" i na Bulevaru vojvode Mišića kod Sajma. Na jesen bi trebalo da počne obnova prolaza na Zelenom vencu.

RAMPE

PORED stepeništa kojim se ispod Terazija stiže pred hotel "Balkan", biće ugrađene po dve koso-podizne rampe za osobe s invaliditetom. Kako je ranije istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, najvažnije je da Grad ima ugovor s kompanijom koja će održavati sve prolaze, skidati grafite i čistiti ih. Tako će se sprečiti mogućnost da oni budu uništeni odmah posle obnove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije