GRAD ĆE ZATRAŽITI MILIONSKE KAZNE: Po prijavi građana počelo čišćenje smetlišta na Bulevaru oslobođenja

A. Z. K.

24. 05. 2022. u 08:51

U PROTEKLIH nekoliko meseci u Beogradu je uklonjeno oko 100 divljih deponija. U okviru akcije "Problem manje" juče su radnici JKP "Gradska čistoća" uklanjali deponiju na Bulevaru oslobođenja na Voždovcu, koju su nadležnima prijavili građani.

ГРАД ЋЕ ЗАТРАЖИТИ МИЛИОНСКЕ КАЗНЕ: По пријави грађана почело чишћење сметлишта на Булевару ослобођења

Foto Beoinfo

Kako bi se sprečilo ovakvo ponašanje, čelnici Grada insistiraju da se uvedu drastičnije novčane kazne, ali i da se prati put građevinskog otpada.

Ukoliko sve bude bilo po planu, radnici bi čišćenje ove lokacije trebali da završe danas do kraja dana.

Zamenik gradonačelnika obišao je juče ovu lokaciju i rekao da su ovo smetlište napravili nesavesni građani, a da se posledice ovakvog ponašanja vide širom grada.

- Kada uklonimo neku deponiju nemamo garanciju da se za nekoliko meseci neće stvoriti nova. U tom slučaju ponovo trošimo pare iz budžeta - rekao je Vesić. - Tražimo da kazne budu najmanje milion dinara, i da se onima koji ponovo bacaju smeće oduzme vozilo. Takođe, insistiramo na tome da se kod dobijanja upotrebne dozvole od investitora traži dokaz o kretanju građevinskog otpada. Tako ćemo rešiti najveći problem "divljeg" otpada, a samim tim i štedeti pare koje možemo da uložimo u druge stvari koje su važne za čistoću grada. Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić apelovala je na građane da prijavljuju smetlišta, kako bi lokalna samouprava mogla da reaguje. - Na ovom mestu će verovatno na predlog zamenika gradonačelnika biti izgrađen park, što ovaj, a i svaki deo Voždovca zaslužuje - rekla je Ivana Tomić Ilić.

VELIKI POSAO U VUKA VRČEVIĆA

POČETKOM meseca radnici četiri javna komunalna preduzeća čistili su deponiju u Ulici Vuka Vrčevića ispod Pančevačkog mosta. Ova lokacija poslednji put je očišćena prošle godine u julu, a tada su postavljene betonske barijere koje su trebale da spreče kamione da istovaraju otpad. Nažalost, ni ovo nije pomoglo da deo ispod mosta ne bude smetlište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)