BLOKIRANE TERAZIJE: Protest ispred "Informera", velike gužve u centru grada (FOTO)

Novosti online

07. 10. 2022. u 17:50

ISPRED redakcije dnevnog lista "Informer" na Terazijama okupila se grupa aktivistkinja i građana koji protestuju, na poziv udruženja "Ženska solidarnost", zbog intervjua Informera s višestrukim silovateljem.

БЛОКИРАНЕ ТЕРАЗИЈЕ: Протест испред Информера, велике гужве у центру града (ФОТО)

Foto: J. Su

Zbog protesta su blokirane Terazije, što je izazvalo zastoje u širem centru Beograda. Autobusi i trolejbusi ne mogu da prolaze, pa veliki broj građana ide peške ka Slaviji.

Učesnici protesta su prošetali do Trga Nikole Pašića. Okupljeni su zahtevali i da nasilje nad ženama prestane, kao i da mediji poštuju novinarski kodeks. Okupljeni su tražili da intervju bude obrisan sa svih portala i da se formira registar silovatelja i nasilnika nad ženama.

Foto: J. Su

Ovo je treći protest ispred redakcije Informera. Građani su protestovali i 28. septembra nakon što je intervju objavljen, kao i 1. oktobra.

Višestruki silovatelj I. M. priveden je i određeno mu je zadržavanje zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti nakon što je protiv njega dostavljena krivična prijava od strane dnevnih novina Informer.

Kako je navelo Tužilaštvo, iz navoda prijave krivično delo izvršeno je dana 27. septembra na štetu novinarki koje su vodile intervju sa prijavljenim, a u vezi razgovora sa njim, odnosno davanja izjava za vreme snimanja.

BONUS VIDEO: DESILO SE PRE 36 GODINA - Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)