DEČJA KUĆA U OSMOJ DECENIJI: Dečji kulturni centar Beograda sutra obeležava jubilej, 70 godina postojanja

A. Z. K.

07. 02. 2023. u 07:05

DEČJI kulturni centar Beograda sutra će obeležiti 70 godina postojanja! Ovim povodom biće promovisana i monografija "Od igre do slobode", a mališani koji dođu na proslavu jubileja biće u prilici da se upoznaju sa mnogobrojnim programima koje ova ustanova već decenijama organizuje za najmlađe Beograđane.

ДЕЧЈА КУЋА У ОСМОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Дечји културни центар Београда сутра обележава јубилеј, 70 година постојања

DKCB

Proslava rođendana zakazana je u sredu za 12 časova, a umetnički ateljei, baletski studio, hor i mali glumci gostima će predstaviti svoje radionice. Kako su za "Novosti" rekli u Dečjem kulturnom centru, atrijum ove ustanove u sredu će se pretvoriti u umetnički kutak. Svoje veštine pokazaće mališani koji već duže vreme pohađaju neku od radionica DKCB.

- Pozvani su najmlađi Beograđani da dođu na našu proslavu rođendana. Biće u prilici da vide radionicu likovnog ateljea, primenjene umetnosti, stripa, grafika - rekli su u DKCB.

- Mališani će biti u prilici i da vide male balerine koje će uvežbavati korake, na štandu studia glume videće kostime,a moći će da se oprobaju u izgovaranju brzalica. Kroz prikaz naših aktivnosti želja nam je da zainteresujemo decu, od predškolskog uzrasta do tinejdžera, za ono što radimo.

Ova ustanova osnovana je pre 70 godina pod nazivom "Dom pionira", tokom decenija bila je važno mesto za vaspitavanje, obrazovanje i osmišljavanje slobodnog vremena dece i mladih u Jugoslaviji i Srbiji.

FESTIVALI I MANIFESTACIJE

NAJPOPULARNIJA manifestacija DKCB je "Radost Evrope", ali osim toga, ova ustanova sprovodi veliki broj programa koji su namenjeni najmlađima. Među festivalima i manifestacijama na koje su ponosni su i "Svesrpski dečji sabor", "Dan tradicije", Dečje beogradsko proleće, Republički festival dečjeg muzičkog stvaralaštva "Deca kompozitori", "Plesni susreti", Festival mladih koreografa "Iskorak", Glumijada.

BONUS VIDEO - ANKETA: Šta mislite o inicijativi Danice Grujičić da se zabrani pušenje u zatvorenom prostoru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)