TREŠNJE I JAGODE NAJTRAŽENIJE, A CENA IM IDE I DO 500 DINARA: Bajlonijeva pijaca juče je bila prava adresa za kupovinu namernica

T.N.

03. 06. 2023. u 07:15

TEZGE na pijacama i ovog petka bile su ispunjene sezonskim voćem i povrćem, ipak zbog lošeg vremena i kiše koja je padala ceo dan juče, ponuda na Bajlonijevoj pijaci bila je nešto slabija.

ТРЕШЊЕ И ЈАГОДЕ НАЈТРАЖЕНИЈЕ, А ЦЕНА ИМ ИДЕ И ДО 500 ДИНАРА: Бајлонијева пијаца јуче је била права адреса за куповину намерница

Privatna arhiva

Sugrađani koji su posetili pijacu na Dorćolu, najviše su kupovali trešnje, kojih je bilo na skoro svakoj tezgi. Za kilogram ove slatke poslastice potrebno je u proseku od 200 do 400 dinara.

Krupne i crvene jagode mogle su se kupiti juče na Bajloniju, a za kilogram ovog voća potrebno je izdvojiti oko 200 dinara. Na tezge su stigle i sveže kajsije, a cena im ide i do 500 dinara. U odnosu na prethodnu nedelju i pijacu na Zelenom vencu gde su sugrađani imali priliku da kupuju i breskve i nektarine, ovog petka na Bajlonijevoj pijaci još uvek nisu stigle ove voćkice, a nakupci kažu da će ih biti uskoro.

Od povrća najviše se kupovao domaći paradajz, a u ponudi su se mogle naći različite sorte ovog povrća, kao što je jabučar, šljivar, volvolsko srce, ali i pradajz koji je na tezge u prestonicu stigao iz okolinih gradova. Cena aktuelnog crvenog povrća kreće se u proseku od 200 do 350 dinara. Tražili su se i mladi krompirići koji su sada veoma popularni,a kilogram košta u proseku od 160 do 350 dinara. Takođe, nakupci su prodavali i stariju sortu krompira čija cena iznosi 200 dinara.

Veza zelene salate i mladog luka kreće se u proseku od 50 do 80 dinara, dok su se rotkivice prodalavale za 60 dinara. Beograđani su kupovali i svež krastavac kojeg je bilo u izobilju na ovoj zelenoj pijaci, a za kilogram ovog povrća potrebno je izdvojiti u proseku od 120 do 240 dinara.

Očekuje se više lubenica

PONUDA voća bila je raznovrsna, pa su tako sugrađani na ovoj pijaci imali priliku da pazare slatku lubenicu, a kilogram iznosi oko 180 dinara. Nakupci objašnjavaju da se u ovom periodu ipak više prodaju trešnje i jagode, a da za lubenicu treba još vremena da prepuni tezge. Takođe, svoje vreme čekaju i dinje, ali ipak na jednoj tezgi na Bajloniju, sugrađani su imali priliku da pazare ovo voće, a kilogram košta 100 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)