ZATAŠKANA VELIKA AFERA U CRNOJ GORI? Vučurović otkrio o čemu se radi, umešan i Milo Đukanović

V. K.

27. 07. 2022. u 18:04

POSLANIK Demokratskog fronta Jovan Vučurović, kazao je na parlamentarnom Odboru za antikorupciju da aferu „Možura“ treba pokrenuti sa mrtve tačke u kojoj se nalazi, ali i da je tužilaštvo prethodnih godina radilo da ta afera što manje bude dostupna u javnosti.

ЗАТАШКАНА ВЕЛИКА АФЕРА У ЦРНОЈ ГОРИ? Вучуровић открио о чему се ради, умешан и Мило Ђукановић

Foto Tanjug

- Očigledno je da slučaj ,,Možura" ima svoje igrače u Crnoj Gori. Neko smatra da je to u vrhu nekadašnjeg režima ili se radi o osobama koje su bliske tim ljudima, to je na tužilaštvu i drugim istražnim organima da utvrde, ali ono što je očigledno je da postoje jake indicije da se i glavni akteri nalaze u Crnoj Gori, a videćemo na kojim nivoima bivšeg režima - kazao je Vučurović, podsetivši da je ovaj slučaj na Malti dobio takav međunarodni publicitet da je zbog njega čak pala Vlada te zemlje!

- Zbog čega nije pala Vlada i u Crnoj Gori? Sada nema prepreka da tužilaštvo Crne Gore otvori ovaj slučaj i ja mogu da kažem ispred DF-a da ih mi ohrabrujemo da krenu na sve one koji su umešani u ovaj slučaj koji je imao nažalost i te kako tragične poseldnice. Ovog puta ukazujem na veoma važnu izjavu premijera Dritana Abazovića koji je svojevremeno poručio tužilaštvu da mora privesti Mila Đukanovića zbog ovog posla i pozvao ga da poniš ugovor za ,,Možuru". Do danas današnjeg predsednik Crne Gore nije procesuiran, a premijer Abazović se ne oglašava. Pozivam Specijalno državno tužilaštvo da na osnovu saznanja koja ima Dritan Abazović pozove ili procesuira predsednika Crne Gore i da povodom ovog slučaja ispita Abazovića i proveri njegove navode. Da uozbiljimo situaciju u kojoj se desilo da premijer za jedno teško krivično delo proziva predsednika države. Dakle, da Abazović aktivira ponovo ove tvrdnje i da proveri SDT, jer je zaista ozbiljna situaciju kada imamo takvu relaciju kada premijer proziva predsednika - rekao je Vučurović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki