"AKTUELNA MANJINSKA VLADA PALA SAMA OD SEBE": Andrija Mandić izneo svoj predlog

V. K.

07. 08. 2022. u 21:24

PREDSEDNIK Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić kazao je za RTCG da je aktuelna manjinska Vlada pala sama od sebe.

АКТУЕЛНА МАЊИНСКА ВЛАДА ПАЛА САМА ОД СЕБЕ: Андрија Мандић изнео свој предлог

Foto: V. Kadić

- Praviti od 19. avgusta "Dan-D", posle svega onoga što smo videli na Vladi, ne deluje ni malo pametno - kazao je Mandić, dodajući da oni što su izabrali Vladu joj više ne daju podršku.

Najpoštenije je, ocenio je Mandić, da se napravi dogovor u okviru parlamentarne većine kojoj je narod dao podršku 30. avgusta.

- Dogovori mogu biti različiti. Ali, svakako treba da se okupi ta parlamentarna većina. DF zagovara tehničku vladu i to je najbolje rešenje, a nju da čine subjekti koji su pobedili na izborima 30. avgusta. Ta vlada treba da pripremi izbore koji bi se održali u jednom danu – lokalni, parlamentari i predsednički, da bi mogli u međuvremenu da uradimo nekolike važne stvari kao što su borba protiv organizovanog kriminala i korupcije - dodao je Mandić i ponovio  da odluke vezane za Crnu Goru treba da se donose u Crnoj Gori.

- Neko je nakon 30. avgusta narodnu volju predao nekim činovnicima u ambasadama. Pa su oni arbitrirali, a onda je među ljudima, koji su dobili glasove građana bilo važnije šta će da kaže neki činovnik iz neke ambasade nego što su mu rekli oni koji su glasali za njega. To stanje mora da se promeni - poručio je Mandić.

BONUS VIDEO: U LAŽI SU KRATKE NOGE - Draginja tvrdi da je "pravoslavna Crnogorka", dokumenta je demantuju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili