ROK ZA NOVU OPTUŽNICU 15 DANA: Suđenje Mandiću i Kneževiću za “državni udar”

V.K.

29. 11. 2022. u 13:10

ZBOG novog činjeničkog stanja u predmetu “državni udar” predsednik specijalnog veća sudija Zoran Radović i veća kojim predsedava, odlučio je da SDT ima rok od 15 dana da dostavi sudu novu optužnicu protiv lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića.

РОК ЗА НОВУ ОПТУЖНИЦУ 15 ДАНА: Суђење Мандићу и Кнежевићу за “државни удар”

Foto: V. K.

Branilac Mandića, advokat Miroje Jovanović predložio je sudiji Radoviću da se optužnica u ponovljenom postupku odbaci. On je sudu ukazao da je optužnica u ponovljenom postupku sporna zbog delova u kojoj se pominju krivična dela za koja više ne postoji pravno “gonjenje” i jer se spominje Miloš Jovanović, čiji postupak je od ovog odvojen.

-U ovom postupku moja dva branjenika nemaju preciznu i jasnu optužnicu, od koga da se brane iko tvrdi optužbe. U ovoj fazi postupka nema drugog pravnog sredstva koje je delotvorno i koje se može upotrebiti, osim zahteva za odbacivanje optužnice - kazao je Jovanović, dodajući da je zahtev odbrane za odbacivanje optužnice nastao zbog nekoliko okolnosti, a jedna od njih je da optužnica mora biti precizna i jasna.

- Da bi se nevino optuženi izjasnili o optužnici, koliko god ona bila politizovana, ona mora biti jasna i precizna. Okrivljeni Miloš Jovanović se spominje trideset puta, a optuženi na pitanje suda o njemu ne mogu odgovoriti jer je tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja te osobe. Smatram da se optuženi ne mogu izjašnjavati, jer se ne zna od čega se brane - naveo je advokat Jovanović.

Apelacioni sud je ranije ukinuo presudu kojom je 13 optuženih osuđeno na oko 70 godina zatvora. Postupak je vraćen na ponovno suđenje Vušem sudu u Podgorici pred novim sudskim većem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a