JOANIKIJE NIJE DOŠAO NA SUĐENJE: Odbrana nastavila postupak u njegovom odsustvu

V.K.

07. 12. 2022. u 11:08

U Osnovnom sudu u Nikšiću nastavljeno je suđenje mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici nikšićkih sveštenika, Bobanu Jokiću, Draganu Krušiću, Vasiliju Brboriću, Danilu Zirojeviću, Željku Rojeviću, Ostoji Kneževiću, Nikoli Marojeviću i Mirku Vukotiću.

ЈОАНИКИЈЕ НИЈЕ ДОШАО НА СУЂЕЊЕ: Одбрана наставила поступак у његовом одсуству

Foto Z. Jovanović

Zbog neodložnih obaveza mitropolit crnogorskoprimorski Joanikije odsutan je iz opravdanih razloga i zbog toga ne prisustvuje nastavku suđenja u nikšićkom sudu.

Branilac Sava Kostić kazao je da je odbrana saglasna da se nastavi postupak u njegovom odsustvu. Suđenje je nastavljeno izjavom svedoka.

Prema navodima iz optužnice, mitropolit Joanikije i sveštenici se terete se da su na Dan Svetog Vasilija Ostroškog, 12. maja 2020. godine, prekršili Krivični zakonik Crne Gore. Sudija je Mirko Kojović.

Sveštenici su stigli, bez mitropolita Joanikija, a njegov branilac Sava Kostić rekao je da mitropolit zbog posta, kao i zbog obaveza neće moći da prisustvuje ni danas ni 14.decembra, kada je zakazan Sinod SPC, gđe je njegovo učešće obavezno, ali da je dao saglasnost da se suđenje nastavi i bez njegovog prisustva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba