USKORO JOŠ BOLJA ZDRAVSTVENA ZAŠTITA U BERANAMA: Uplaćena sredstva za angio salu i digitalni mamograf

M. SEKULOVIĆ

07. 12. 2022. u 18:37

SREDSTVA za nabavku digitalnog mamografa, kupovinu opreme i potrošnog materijala za savremenu angiosalu uplaćena su danas Opštoj bolnici Berane.

УСКОРО ЈОШ БОЉА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА У БЕРАНАМА: Уплаћена средства за ангио салу и дигитални мамограф

FOTO: M. S.

Ovo je saopšteno iz Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Za nabavku digitalnog mamografa uplaćeno je 193.600,00 evra, a za angio salu izvršena je uplata od 1.101.100,00 evra iz sredstava NKT. Direktor Opšte bolnice Berane dr Milorad Magdelinić istakao je da su tenderi u toku i da brzo očekuju nabavku opreme za angiosalu i digitalni mamograf, kako bi se odmah moglo početi sa radom.

- Ovim će se znatno unaprediti zdravstveni sistem na severu Crne Gore, a građanima će biti dostupnije najsavremenije metode dijagnostike i lečenja. Zahvalni smo na svesrdnoj pomoći ministra zdravlja Dragoslava Šćekića, ministra finansija Aleksandra Damjanovića i cele Vlade na čelu sa predsednikom Dritanom Abazovićem. Berane će postati regionalni zdravstveni centar, kazao je direktor dr Magdelinić, napominjući da su ulaganja u zdravstveni sistem evidentna i da je cilj Vlade i resornog ministarstva maksimalno poboljšanje zdravstvenog sistema, nivoa usluge i efikasnosti.

- Ima li što konkretnije i bolje od činjenice da su obezbeđena sredstva za angio salu, koju trenutno ima samo Klinički centar Crne Gore. Uz angio salu uplaćena su sredstva i za nabavku digitalnog mamografa, kako bi mogli da sprovodimo skrining programe i preveniramo bolesti koje najviše opterućuju našu populaciju, kaže direktor Opšte bolnice u Beranama, nezvanično regionalnog zdravstvenog centra Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista