U PLJAČKU POŠTE ZBOG - "ŽIVOTNIH OKOLNOSTI": Saslušani osumnjičeni za razbojništvo u Sutomoru, određen im pritvor

B. DABIĆ

26. 01. 2023. u 22:26

POSLE saslušanja osumnjičenih za krivično delo razbojništvo M.R. (50) i M.R. (24), koje se dogodilo u poslovnici Pošte u Sutomoru pre nekoliko daa, sudija za istragu Osnovnog suda u Baru Tamara Spasojević je odredila pritvor obojici do 30 dana. Prema navodima Pošte Crne Gore otuđili su oko 1.500 evra.

У ПЉАЧКУ ПОШТЕ ЗБОГ - ЖИВОТНИХ ОКОЛНОСТИ: Саслушани осумњичени за разбојништво у Сутомору, одређен им притвор

Foto: Tviter Uprva policije Crne Gore

Istog dana kada su opljačkali Poštu u Sutomoru, policija je uhapsila osumnjičene.. Kod njih  je pronađen novac, ali ne iznos koji su naveli u Pošti već oko 1.300 evra.

- Pritvor je određen do 30 dana, iz dva razloga: zbog opasnosti  da osumnjičeni ne bi ponovili krivično delo i usled opasnosti od beksta. Osumničeni za razbojništvo su priznali krivično delo - potvrđeno je u PR Službi Osnovnog suda u Baru.

Motiv bratancu i stricu da opljačkaju poslovnicu Pošte u Sutomoru uz pretnju pištoljem koji je bio plastični bila je, kako su naveli u iskazu, teška materijalna  situacija. Bratanac po zanimanju kuvar je ostao bez posla. On je ubedio strica da mu pomogne u izvršenju pljačke. Ni jedan, ni drugi do sada nisu osuđivani. Primorski portal saznaje je da je bratanac  kupio plastični pišolj kod Kineza neposredno prije nego što je opljačao poslovnicu Pošte.

Iz Uprave policije su naveli das u  M.R. (50) i M.R. (24),  krivično delo koje im se stavlja na teret izvršili  oko 14.00 časova, na način što su se "opel korsom“, skrivenih registarskih oznaka, kojom je upravljao M.R. (50),se  dovezli do poslovnice Pošte Crne Gore. Zatim  je M.R. (24) maskiran ušao u poslovnicu i uz pretnju pištoljem od zaposlene radnice otuđio novac, nakon  čega su se dali u bekstvo.

Po naredbi nadležnog suda izvršen je pretres stana i pomoćnih prostorija, kao i vozila, kojom prilikom su pronađeni predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog dela.

Za krivično delo razbojništo zaprećena je kazna zatvora od dve do 10 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati