KRAJ DRAME SRPSKIH TURISTA: Dva autobusa sa putnicima iz Rima stigla u Srbiju

Tanjug

27. 06. 2022. u 11:13

DVA autobusa sa 74 putnika, koji su bili blokirani na aerodromu u Rimu, stigla su u Srbiju i za manje od sat i po biće u Beogradu, izjavio je Tanjugu ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić.

КРАЈ ДРАМЕ СРПСКИХ ТУРИСТА: Два аутобуса са путницима из Рима стигла у Србију

Foto: EPA

On je podsetio da je reč o našim putnicima koji juče nisu uspeli da se vrate iz Rima letom "Vizera" u Beograd.

- Autobusima su krenuli u 17 sati iz Rima za Beograd. Autobuse smo obezbedili odmah u dogovoru sa direktorom aerodroma "Čampino" i svi koji su želeli krenuli su autobusima u 17 časova. Sada se nalaze na prelazu Batrovci i biće za manje od sat i po u Beogradu - rekao je Aleksić.

Dodao je da u jednom autobusu ima 34 putnika, a u drugom 40, kao i da su to putnici koji su odmah hteli da krenu za Beograd.

- Za one koji su hteli u sopstvenoj režiji da se vrate obezbeđen je hotel i smeštaj za danas i sutra i oni će sami kupiti karte i doći u Beograd - rekao je Aleksić Tanjugu.

Kaže da je situacija bila dosta komplikovana na aerodromu u Rimu, pošto nije postojala mogućnost za povratak nekim drugim letom u skorijem periodu.

- Odličnu saradnju smo imali sa našim građanima. Ovo je dobar primer saradnje i koordinacije Ministarstva spoljnih poslova i ambasade Srbije u Rimu koja je omogućila da se ova komplikovana i napeta situacija reši - rekao je Aleksić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2000, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni