DOGOVORENO POTPISIVANJE MEMORANDUMA: Ministarka Irena Vujović se sastala sa ministarkom ekologije Crne Gore

Novosti online

29. 06. 2022. u 22:10

MINISTARKA zaštite životne sredine Republike Srbije Irena Vujović razgovarala je danas sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Anom Novaković Đurović o unapređenju saradnje u oblasti zaštite životne sredine.

ДОГОВОРЕНО ПОТПИСИВАЊЕ МЕМОРАНДУМА: Министарка Ирена Вујовић се састала са министарком екологије Црне Горе

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Ministarke su razmenile mišljenja o brojnim pitanjima iz delokruga resora kojima rukovode i saglasile se da je potrebno konkretizovati saradnju dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Na sastanku je dogovoreno potpisivanje Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti zaštite životne sredine, kojim će se bliže definisati zajedničke aktivnosti dva ministarstva. Memorandum će biti osnov za intenziviranje prekogranične saradnje, pre svega u oblasti upravljanja otpadom i monitoringa zagađenja.

Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Ministarke su se složile da zaštita životne sredine ne poznaje granice i da je regionalna saradnja u ovoj oblasti od izuzetnog značaja za građane obe zemlje. 

Sastanak ministarki Vujović i Novaković Đurović održan je u sklopu zvanične posete delegacije Crne Gore Beogradu, koju predvodi premijer Dritan Abazović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili