ZARAŽENIH IMA I MEĐU MALOM DECOM: Tidorović upozorava - "Ogroman broj inficiranih među onima koji se vraćaju sa letovanja"

Tanjug

13. 08. 2022. u 23:33

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović izjavio je da među onima koji se vraćaju sa odmora, posebno sa primorja, ima ogroman broj zaraženih virusom korona.

ЗАРАЖЕНИХ ИМА И МЕЂУ МАЛОМ ДЕЦОМ: Тидоровић упозорава - Oгроман број инфицираних међу онима који се враћају са летовања

Foto: Ptintscreen/RTS

Prema oceni Tiodorovića, epidemiološka situacija je nesigurna, broj zaraženih je mnogo veći od registrovanih, a zabrinjava što obolelih ima u svim starosnim grupama.

- Zaraženih ima u svim starosnom grupama, pa i kod male dece. Zabrinjava što se zaražavaju i deca mlađa od četiri godine koja ozbiljno obolevaju“, rekao je Tiodorović za RTS.

On preporučuje da starije osobe i hronični bolesnici prime četvrtu dozu vakcine.
Na pitanje da li će od septembra doći do pooštravanja mera, Tiodorović je odgovorio da se to u ovom trenutku ne zna, ali da se treba držati preporučenih mera.
„To je nošenje maski u zatvorenom prostoru i držanje distance“, podsetio je Tiodorović.
 

BONUS VIDEO:

Posetili smo Kovid bolnicu u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZABRANA BRAKA PRE PUNOLETSTVA: Menja se Porodični zakon, sud više ne može da odobri venčanje maloletnicima