UPIS: Urušavanje institucija zarad jeftinih političkih poena - Cilj političke kampanje, gašenje više hiljada radnih mesta

Promo

07. 10. 2022. u 16:00

UDRUŽENjE priređivača igara na sreću (UPIS) sa žaljenjem konstatuje da opoziciona politička grupacija SSP, iz nama nepoznatih razloga, vodi višemesečnu političku kampanju uperenu protiv jedne od najstrože zakonski regulisanih delatnosti u Republici Srbiji.

УПИС: Урушавање институција зарад јефтиних политичких поена - Циљ политичке кампање, гашење више хиљада радних места

Foto: Promo

U Zakonu o igrama na sreću, u članu 6 stavu 5 stoji da su priređivači obavezni da unutar objekta istaknu poster na kojem se nalazi odgovarajući tekst o prevenciji bolesti zavisnosti. Kompanije članice UPIS imaju istaknute ove postere u okviru svih svojih kladionica, što se neposrednim opažanjem vrlo lako moglo proveriti. Isto tako članom 138 stavom 3 propisano je da udaljenost između kladionica na način kako je zakon propisao, se ne primenjuje za priređivače koji su imali odobrenje za priređivanje pre stupanja na snagu ovog Zakona. Imajući u vidu ove  odredbe Zakona o igrama na sreću, jasno je da ova politička organizacija obmanjuje građane izmišljajući nepostojeće odredbe zakona, a sa ciljem urušavanja institucija i rušenja ugleda kompanija. I ovim putem podsećamo da se rešenje nadležnog organa kojim se odobrava rad kladionice izdaje tek pošto su sva zahtevana dokumenta pribavljena i predata, i da se tek uvidom u njih može konstatovati ispunjenost zakonom predviđenih uslova.

Članice Udruženja UPIS su poslale nekoliko zvaničnih odgovora koje smo uputili političkoj stranci SSP, čijim smo predstavnicima vrlo argumentovano, stručno i detaljno predstavili sve aspekte veoma složenog i zakonom striktno regulisanog procesa kakav je licenciranje objekata za priređivanje igara na sreću. Očigledno je da ova politička organizacija ima za cilj da, upotrebom potpuno neosnovanih optužbi, učini ogromnu štetu ugledu domaćih kompanija koje ispunjavaju sve zakonom propisane uslove, i dovede do tačke da, gašenjem ove industrije, nestane više hiljada radnih mesta, a bez sredstava budu ostavljeni organizacije poput Crvenog krsta Srbije, organizacije osoba sa invaliditetom i druga udruženja koja se bave unapređenjem socijalno – ekonomskog i društvenog položaja osoba sa invaliditetom. Podsećamo da se ova udruženja finansiraju od budžetskih prihoda generisanih na osnovu poslovanja priređivača igara na sreću.

Sa navedenom organizacijom ubuduće nećemo voditi političke polemike, niti imamo nameru da budemo predmet političkih igara i prepucavanja.

S tim u vezi, obaveštavamo javnost da ćemo svaki sledeći javni nastup ove političke organizacije koji za svoj cilj bude imao narušavanje poslovnog ugleda i nanošenje materijalne i nematerijalne štete našim kompanijama članicama Udruženja, tretirati kao osnov za podnošenje krivičnih prijava i pokretanje krivičnog postupka pred nadležnim državnim organima kao i pokretanje tužbi pred nadležnim sudovima Republike Srbije za naknadu štete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili