ČVRSTE OSNOVE ZA BRZE I KVALITETNE PRUGE: Uspešno završeno izlivanje prvog nadvožnjaka na drugoj deonici izgradnje železnice Mađarska-Srbija

Promo

08. 12. 2022. u 10:00

USPEŠNO je završeno celokupno izlivanje prvog nadvožnjaka (K172+193) na projektu izgradnje železnice Mađarska-Srbija, na drugoj deonici, Novi Sad - Subotica: postavljanje čvrste osnove za nastavak izgradnje mosta na ovom projektu.

ЧВРСТЕ ОСНОВЕ ЗА БРЗЕ И КВАЛИТЕТНЕ ПРУГЕ: Успешно завршено изливање првог надвожњака на другој деоници изградње железнице Мађарска-Србија

Foto: Promo

Ukupna dužina nadvožnjačka K172+193 je 128,8 metara. Temelj mosta je od šipova, stubova i konstrukcija livenih sandučastih nosača. Ceo most ima ukupno šest raspona, a zapremina betonskog izlivanja sandučastih nosača celog mosta je 660 metara kubnih. Ova konstrukcija ima integralno izlivanje, a konstrukcija mosta se gradi u dve faze. Kombinujući karakteristike konstrukcije ovog projekta i inostrano građevinsko iskustvo, nosači mosta se postavljaju pomoću montažnih konzola, a kod sandučastih nosača i platforma koriste modularni slop, čime se dodatno ubrzava izgradnja.

Foto: Promo

Konzorcijum China Railway International Company - China Communications Construction Company angažovao je 30 građevinskih radnika i šest kompleta mehaničke opreme. Nakon kontinuiranog rada, radovi na izlivanju su konačno uspešno završeni, što je u velikoj meri poboljšalo moral projektnog osoblja i ubrzalo tempo izgradnje projekta.

Foto: Promo

Izgradnja železnice Mađarska-Srbija na teritoriji Srbije je od četvrtog kvartala blagovremeno prilagođavala svoje metode rada kako bi se izborila sa izuzetno hladnom, kišovitom i maglovitom zimom u Srbiji i kontinuirano optimizovala proces izgradnje poštujući bezbednost na radu, pridržavajući se rada na prevenciji i kontroli epidemije, u cilju ostvarenja dobrog i brzog napretka izgradnje kvalitetne pruge za Srbiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista